Raiffeisen
ac

Aćimović podnio ostavku na mjesto ambasadora BiH u Belgiji

14.11.2017
BRISEL/SARAJEVO, 14. okt 2017

Ambasador BiH u Kraljevini Belgiji Draško Aćimović podnio je ostavku na ovu funkciju, potvrđeno je Feni u Ambasadi BiH u Briselu.

Iz Ambasade su još jedino rekli da će ambasador Aćimović dati izjavu o ovome u petak.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje potvrdio je Feni da je Ministarstvo dobilo ambasadorov zahtjev za razrješenje i uputilo ga Predsjedništvu BiH koje je nadležno za imenovanja šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Nezvanično, o zahtjevu ambasadora Aćimovića Predsjedništvo BiH bi se moglo očitovati na današnjoj sjednici.

U međuvremenu se u medijima pojavilo i pismo ambasadora Aćimovića upućeno Predsjedništvu BiH.

- Kao odgovoran čovjek koji je uvijek nastojao stajati iza svojih riječi i djela odlučio sam da se povučem sa pozicije ambasadora BiH u Kraljevini Belgiji i aktivnije uključim u politički život u Bosni i Hercegovini. Želja mi je da se stvaranjem preduslova za dijalog i kompromis pokrenu pozitivni procesi i poboljša ekonomska situacija - naveo je, između ostalog, Aćimović u svom pismu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rad
Radončićeva čestitka povodom Dana državnosti BiH
24.11.2017

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, u ime SBB-a BiH, uputio je čestitku svim građanima BiH, povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH.

mi
Ivanić: Imam lično mišljenje o 25.novembru, ali ga neću obilježavati
24.11.2017

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić izjavio je danas da 25.novembar nije usuglašen na nivou BiH i ne može biti tretiran kao praznik BiH.

ve
Ministarstvo sigurnosti BiH -Janaček na čelu Odbora VE za borbu protiv terorizma
24.11.2017

CODEXTER-CDCT je zadužen za koordinaciju svih aktivnosti Vijeća Evrope u borbi protiv terorizma, identificiranju i provedbi dodatnih aktivnosti u prevenciji terorizma, te zaštiti i promoviranju ljudska prava i temeljnih sloboda.