Apoteke Sarajevo
gr

Ista cijena karte u 'komercijali' sa i bez grijanja, interneta, konduktera?

14.11.2017
SARAJEVO, 14. nov 2017

Iako je od početka septembra karta na autobuskoj liniji  Dobrinja-Vijećnica, u javnosti poznata kao "komercijala" poskupila  sa 1,60 na dvije KM,  s najavom da GRAS dobija  između 20 i 30 novih vozila, putnici izuzev skuplje karte  ne uočavaju promjene na bolje u autobusima sarajevskoj javnog prijevoznika.

Tako su jutros u GRAS-ovom autobusu koji polazi s Dobrinje u 7.30 putnici uz prvi snijeg na sarajevskim ulicama imali usporenu i vožnju u hladnom autobusu.

Jednosatna vožnja do posla, fakulteta ili škole, jutros je u hladnom autobusu izazvala  brojna pitanja i reagovanje putnika. Vozač je rekao da grijanje ne radi, a tokom vožnje  kontaktirao je dispečera rekavši mu kako autobus "jedva ide", jer je neispravan.

Neki od putnika su primijetili kako ne bi trebalo da plate kartu kad su prinuđeni da se smrzavaju i voze u autobusu čija ispravnost je upitna...

Tokom vožnje, a u nedostatku grijanja, autobusko vjetrobransko staklo bilo je zamagljeno, pa je jedan od putnika  uzeo krpu od vozača i brisao staklo.

Nekoliko putnika je kompletnu situaciju komentiralo pitanjem: je li u redu da bude ista cijena  u komercijali Centrotransa sa ispravnim autobusima, koji ljeti imaju  klimu za rashlađivanje, wi-fi, i konduktera koji naplaćuje karte, što skraćuje zadržavanja na stanicama, i autobusima GRAS-a u kojima se putnici ljeti guše od vrućine, jer nema rashladnog sistema, a prozori se ne mogu otvoriti, i  zimi bez grijanja, te bez interneta i  s naplatom karte kod vozača.

Jedan od putnika je rezignirano rekao "jeste, ali samo u Sarajevu". Ni u jednom gradu širom svijeta tako nešto ne bi bilo moguće, komentirao je putnik stanje u javnom prijevozu u glavnom gradu BiH.  NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

obl
U BiH sutra oblačno s kišom i snijegom
18.01.2018

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša u cijeloj BiH. U Bosni postepen prelazak kiše u susnježici i snijeg.

kli
Langof: Glavni uzrok pojave klizišta nelegalna gradnja
18.01.2018

Tokom 20 godina sanirano je više od 200 klizišta.

tel
Banke i telekom operateri su nosioci digitlanog ekosistema u 2018. godini
18.01.2018