Brinemo za okoliš
di

Predstavljanje e-registra osoba oboljelih od dijabetesa

14.11.2017
SARAJEVO, 14. nov 2017

Uspostava e-registra osoba oboljelih od dijabetesa u Kantonu Sarajevo bit će predstavljena danas povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa.

U pitanju je pilot projekt zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i zdravstvenog osiguranja KS-a, koji se provodi uz podršku sofverske kuće ''Medit'', uz saglasnost Ministarstva i Zavoda za javno zdravstvo KS-a.

Cilj projekta jeste da se, nakon uspješno završene uspostave e-registra oboljelih od dijabetesa za Kanton Sarajevo, isti princip aplicira i na ostale kantone, kako bi se u konačnici dobili jedinstveni podaci oboljelih u Federaciji BiH.

Da je projekt uspješan pokazao je i glavni parametar, a to je razlika u broju oboljelih od dijabetesa po statističkim podacima koje Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH vodi i onaj koji je ekstraktovan iz baze podataka Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS-a.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ob
U BiH sutra pretežno oblačno, lokalno moguća slaba kiša
23.03.2018

Bez padavina na jugu i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne.

zi
Saobraćajni kolaps pokazao nesposobnost i nezainteresiranost vlasti u KS
23.03.2018

Napominju da ovo nije prvi put u ovoj sezoni da je čišćenje i održavanje ulica od snijega bilo neadekvatno i zakašnjelo.

cci
CCI: Izmjene izbornog zakona i za otklanjanje blokada sistema
23.03.2018

Po njegovim riječima, u prošloj godini u PSBiH usvojeno je svega 11 zakona, što je najlošiji rezultat u posljednjih 11 godina, koliko CCI vrši monitoring institucija vlasti u BiH.

SBF