Raiffeisen
di

Predstavljanje e-registra osoba oboljelih od dijabetesa

14.11.2017
SARAJEVO, 14. nov 2017

Uspostava e-registra osoba oboljelih od dijabetesa u Kantonu Sarajevo bit će predstavljena danas povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa.

U pitanju je pilot projekt zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i zdravstvenog osiguranja KS-a, koji se provodi uz podršku sofverske kuće ''Medit'', uz saglasnost Ministarstva i Zavoda za javno zdravstvo KS-a.

Cilj projekta jeste da se, nakon uspješno završene uspostave e-registra oboljelih od dijabetesa za Kanton Sarajevo, isti princip aplicira i na ostale kantone, kako bi se u konačnici dobili jedinstveni podaci oboljelih u Federaciji BiH.

Da je projekt uspješan pokazao je i glavni parametar, a to je razlika u broju oboljelih od dijabetesa po statističkim podacima koje Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH vodi i onaj koji je ekstraktovan iz baze podataka Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS-a.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rad
Radončićeva čestitka povodom Dana državnosti BiH
24.11.2017

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, u ime SBB-a BiH, uputio je čestitku svim građanima BiH, povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH.

mi
Ivanić: Imam lično mišljenje o 25.novembru, ali ga neću obilježavati
24.11.2017

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić izjavio je danas da 25.novembar nije usuglašen na nivou BiH i ne može biti tretiran kao praznik BiH.

ve
Ministarstvo sigurnosti BiH -Janaček na čelu Odbora VE za borbu protiv terorizma
24.11.2017

CODEXTER-CDCT je zadužen za koordinaciju svih aktivnosti Vijeća Evrope u borbi protiv terorizma, identificiranju i provedbi dodatnih aktivnosti u prevenciji terorizma, te zaštiti i promoviranju ljudska prava i temeljnih sloboda.