Brinemo za okoliš
po

U novoj sezoni noćno skijanje na Ponijerima

13.11.2017
KAKANJ, 13. nov 2017

Korisnici usluga Ski - centra Ponijeri kod Kaknja tokom predstojeće zimske sezone imat će priliku uživati u čarima noćnog skijanja. Radovi na realizaciji projekta "Osvjetljenje ski-staze Ponijeri" privode se kraju, a nakon postavljanja stubova i rasvjetnih tijela preostalo je još da se izvrši tehnički prijem urađenog posla.

Izvođenje radova na osvjetljenju ski staze na Ponijerima povjereno je brčanskoj firmi "Conram", a sve radove u vrijednosti od 49.682 KM finansirala je Općina Kakanj.

Istovremeno sa ovim radovima izvršena je priprema i remont ski-lifta i vozila za uređenje staze, tako da je sve spremno za početak nove zimske sezone u Ski-centru Ponijeri.

U toku su i završni radovi na rekonstrukciji puta Kakanj - Ponijeri što će, uz osvjetljenje ski-staze, dati značajno poboljšanje općih uslova za ugodan boravak na Ponijerima.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljena turistička ponuda Hercegovine
23.02.2018

Na ovogodišnjem sajmu BiH je predstavljena na zajedničkom štandu, koji uz turističke zajednice iz BiH, okuplja i nekoliko reprezentativnih turističkih agencija iz BiH.

par
Pariz privukao rekordan broj turista u 2017.
23.02.2018

Za Pariz je 2017. godina, kada je riječ o stranim posjetiteljma, bila najbolja u najmanje posljednjih deset godina, javlja agencija Reuters, a prenosi SEEbiz.

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

SBF