Raiffeisen
aa

Tarčin Forest Resort&Spa prve goste očekuje naredne sedmice

13.11.2017
SARAJEVO, 13. nov 2017

Tarčin Forest Resort & Spa - MGallery by Sofitel prve goste očekuje naredne sedmice, a dobrodošlicu prvim posjetiocima hotela sa 55 soba, te još devet izgrađenih vila, u kojima će gosti imati iste uslove kao i u hotelu, poželjet će Anca Cristea, generalna menadžerica.

- Naš hotel je udaljen svega 30 do 40 minuta vožnje od glavnog grada, a nudit ćemo vrhunsku uslugu i mnoge različite aktivnosti. Resort je smješten na 85 hiljada kvadratnih metara i nudi kombinaciju luksuzne hotelske usluge prema najsavremenijim internacionalnim standardima najveće evropske grupacije hotela i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi – izjavila je Cristea predstavnicima medija koji su imali priliku obići to idilično odmorište u šumskoj oazi kod Tarčina.

Gosti resorta, kako je dodala, mogu birati vrstu smještaja - udobnost hotelske sobe ili komfor savremeno opremljenih vila za više osoba, oboje u kombinaciji sa različitim wellness i sportskim sadržajima poput planinarenja, jahanja ili jednostavno opuštajuće šetnje kroz šumu.

- Vrijednost investicije u sam hotel je 18 miliona KM. Trenutno je 60 uposlenih čiji broj vremenom može biti i veći zavisno od poslovne dinamike. Većina zaposlenih su iz okolnih mjesta - navela je Cristea napominjući da imaju sjajan tim koji zna kako dočekati goste.  

Kompleks Tarčin Forest Resort je projektovan u eko-prijateljskom stilu, u skladu sa prirodnim okruženjem.

MGallery by Sofitel je jedan od luksuznih brendova najveće evropske grupacije AccorHotels. koja u svom portfoliju ima više od 20 brandova i  4.200 hotela, resorta i rezidencija širom svijeta.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Samit o saradnji u turizmu između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope
24.11.2017

U okviru Samita, predviđeni su ministarski okrugli sto i panel diskusija o temi "Turistička ponuda zemalja centralne i istočne Evrope u službi kineskih turista"

zv
Postoji prostor za unapređenje ekonomske i turističke saradnje BiH i NR Kine
23.11.2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu zamjenika ministra turizma NR Kine Du Jianga.

var
Predstavljanje turističke ponude Hercegovine na sajmu turizma u Poljskoj
23.11.2017

Sajam, koji okuplja preko 500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, trajat će od 23. do 25. novembra.