Raiffeisen
hrv

Dvije bronzane medalje za HK Bosna na prvenstvu Balkana

07.11.2017
SARAJEVO, 7. nov 2017

Hrvači sarajevske Bosne osvojili su dvije bronzane medalje na prvenstvu Balkana za juniore, koje je održano od 27. do 31. oktobra u turskoj Bursi.

Organizator takmičenja bila je Hrvačka Federacija Turske, a takmičili su se juniori iz deset balkanskih zemalja, saopćeno je iz Hrvačkog kluba Bosna.

Takmičar HK Bosna Hamza Komar je u kategoriji do 60kg osvojio treće mjesto, dok je također bronzanu medalju u kategoriji do 120kg osvojio Aldijan Memić.

U borbu za treće mjesto Harun Sukić nije uspio da ostvari pobjedu ali je pokazao veliku borbenost i talent.

Od 2. do 5. novembra u Murskoj Soboti organizovano je prvenstvo Balkana za kadete i stariji dječake. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 400 takmičara iz 12 zemalja regije, a takmičari HK Bosna osvojili su pet bronzanih odličja.

U kategoriji dječaka bronzane medalje su osvojili Ismet Agić, Eldar Memić u grčko-rimskom stilu i Nikica Vujičić u slobodnom stilu. U kategoriji kadeta medalje su osvojili Husein Gegić i Agron Sadikaj.

Iz Hrvačkog kuba Bosna napominju da su takmičenja finansirali roditelji spomenutih hrvača, koje je, kako su ustvrdili u saopćenju, Hrvački savez BiH "iznevjerio kao i mnogo puta do sada".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zelj
Prodaja ulaznica za vječiti derbi na Grbavici danas i sutra
24.11.2017

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva u nedjelju će igrati 113. vječiti derbi, a ulaznice za meč koji će biti odigran na stadionu Grbavica, u nedjelju u 13 sati, nalaze se u prodaji još danas i sutra.

fna
Košarkaši BiH danas protiv Rusije
24.11.2017

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Rusije igrati prvi meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

karate
Najmlađi karatisti BiH osvojili 27 medalja na Balkanskim školskim igrama
16.11.2017

Selektor pionirske reprezentacije u katama Miralem Mandžuka izjavio je da su se naši mladi karatisti borili u 20 finala, što pokazuje koliko je ozbiljan rad naših trenera i klubova.