Brinemo za okoliš
hrv

Dvije bronzane medalje za HK Bosna na prvenstvu Balkana

07.11.2017
SARAJEVO, 7. nov 2017

Hrvači sarajevske Bosne osvojili su dvije bronzane medalje na prvenstvu Balkana za juniore, koje je održano od 27. do 31. oktobra u turskoj Bursi.

Organizator takmičenja bila je Hrvačka Federacija Turske, a takmičili su se juniori iz deset balkanskih zemalja, saopćeno je iz Hrvačkog kluba Bosna.

Takmičar HK Bosna Hamza Komar je u kategoriji do 60kg osvojio treće mjesto, dok je također bronzanu medalju u kategoriji do 120kg osvojio Aldijan Memić.

U borbu za treće mjesto Harun Sukić nije uspio da ostvari pobjedu ali je pokazao veliku borbenost i talent.

Od 2. do 5. novembra u Murskoj Soboti organizovano je prvenstvo Balkana za kadete i stariji dječake. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 400 takmičara iz 12 zemalja regije, a takmičari HK Bosna osvojili su pet bronzanih odličja.

U kategoriji dječaka bronzane medalje su osvojili Ismet Agić, Eldar Memić u grčko-rimskom stilu i Nikica Vujičić u slobodnom stilu. U kategoriji kadeta medalje su osvojili Husein Gegić i Agron Sadikaj.

Iz Hrvačkog kuba Bosna napominju da su takmičenja finansirali roditelji spomenutih hrvača, koje je, kako su ustvrdili u saopćenju, Hrvački savez BiH "iznevjerio kao i mnogo puta do sada".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ju
Judo - Blizu 300 učesnika iz 17 država na Evropskom juniorskom kupu u Sarajevu
23.03.2018

Judo savez Bosne i Hercegovine (JSBiH) 24. i 25. marta u dvorani KSC Ilidža prvi put u Sarajevu organizuje "Evropski kup" za juniore.

ham
Hamilton najbrži na slobodnim treninzima pred utrku na VN Australije
23.03.2018

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) bio je najbrži na slobodnim treninzima uoči nedjeljne uvodne utrke sezone za Veliku nagradu Australije u Melbourneu.

for
Startuje nova sezone Formule 1
23.03.2018

Utrkom za Veliku nagradu Australije na stazi Albert Park u Melbourneu u nedjelju startuje 69. sezona Svjetskog prvenstva Formule 1.

Gorenje