Apoteke Sarajevo
dac

Dačić najavio povlačenje s mjesta predsjednika Socijalističke partije Srbije

06.11.2017
BEOGRAD, 6.nov 2017

Srbijanski šef diplomacije i čelnik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je povlačenje s mjesta predsjednika te stranke na čijem je čelu od 2006. godine, objavio je u ponedjeljak beogradski tisak.

"Mene ne mogu smijeniti, mogu samo ja otići, o čemu razmišljam. Vjerojatno se više neću kandidirati za predsjednika stranke", izjavio je Dačić za list Kurir, a prenosi Hina.

Komentirajući ranije tvrdnje tog lista kako ga aktualni potpredsjednik socijalista Branko Ružić želi smijeniti i preuzeti njegovo mjestu na čelu SPS-a, Dačić je najavio mogućnost da stranački kongres, na kojem se bira vodstvo stranke i njezini organi, bude održan i prije nego je planirano.

"Podigao sam stranku iz pepela poslije 5. listopada (2000. godine i pada režima Slobodana Miloševića)... Svima sam za sve uvijek ja kriv - i u stranci i u koaliciji, pa je vrijeme da se to završi. Dosta mi je svega", rekao je Dačić čija se Socijalistička partija Srbije koalicijski partner Srpske napredne stranke bivšeg premijera i aktualnog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dačić je u vrijeme Slobodana Miloševića bio predsjednik mladih socijalista Beograda 1990. godine i glasnogovornik Socijalističke partije Srbije od 1992. do 2000., vodio je Gradski odbor SPS-a i bio potpredsjednik socijalista od 2000. do 2003.

Srbijanski premijer bio je od 2012. do 2014. godine.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nato
Za ulazak Crne Gore u EU gotovo 81 posto građana
18.01.2018

Pozitivan stav prema Europskoj uniji iskazalo je 63,7 posto građana, prenosi RTCG.

pl
Plenković o krizi u Agrokoru: Predstoji nagodba vjerovnika
18.01.2018

Plenković je istaknuo kako je u proteklih desetak mjeseci posvećen velik angažman tome da kriza u najvećoj kompaniji ne prouzroči negativne efekte na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav.

jug
Božinović u State Departmentu: Hrvatska ključna za sigurnost jugoistočne Europe
18.01.2018