Brinemo za okoliš
dac

Dačić najavio povlačenje s mjesta predsjednika Socijalističke partije Srbije

06.11.2017
BEOGRAD, 6.nov 2017

Srbijanski šef diplomacije i čelnik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je povlačenje s mjesta predsjednika te stranke na čijem je čelu od 2006. godine, objavio je u ponedjeljak beogradski tisak.

"Mene ne mogu smijeniti, mogu samo ja otići, o čemu razmišljam. Vjerojatno se više neću kandidirati za predsjednika stranke", izjavio je Dačić za list Kurir, a prenosi Hina.

Komentirajući ranije tvrdnje tog lista kako ga aktualni potpredsjednik socijalista Branko Ružić želi smijeniti i preuzeti njegovo mjestu na čelu SPS-a, Dačić je najavio mogućnost da stranački kongres, na kojem se bira vodstvo stranke i njezini organi, bude održan i prije nego je planirano.

"Podigao sam stranku iz pepela poslije 5. listopada (2000. godine i pada režima Slobodana Miloševića)... Svima sam za sve uvijek ja kriv - i u stranci i u koaliciji, pa je vrijeme da se to završi. Dosta mi je svega", rekao je Dačić čija se Socijalistička partija Srbije koalicijski partner Srpske napredne stranke bivšeg premijera i aktualnog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dačić je u vrijeme Slobodana Miloševića bio predsjednik mladih socijalista Beograda 1990. godine i glasnogovornik Socijalističke partije Srbije od 1992. do 2000., vodio je Gradski odbor SPS-a i bio potpredsjednik socijalista od 2000. do 2003.

Srbijanski premijer bio je od 2012. do 2014. godine.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

san
Sanader odbacio krivnju na početku novog suđenja u slučaju Hypo
23.03.2018

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u petak je, na početku novog suđenja, ponovio da se ne osjeća krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo.

ag
Agrokor postigao dogovor sa Sberbankom
22.03.2018

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

Gorenje