Raiffeisen
mos

Promocija projekta razvoja turističkih destinacija u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori

23.10.2017

MOSTAR, 23.okt 2017

Predstavljanje projekta za Mostar- RiTour, valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama Jadranskog bazena održat će se u srijedu, 25. listopada, u 11 sati u staklenoj dvorani hotela "Ero" u Mostaru.

Riječ je o projektu kojim se želi poboljšati razvoj turističkih destinacija, a provodit će se u Mostaru (BiH), Solinu (Hrvatska) i Podgorici (Crnoj Gori).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 840.700,03 eura.

Projekt financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. - 2020.

Projekt je započeo s implementacijom 1. srpnja, a završava 31. prosinca 2019.

Projektni partneri su Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije (vodeći partner), Grad Solin, potom Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije "More i Krš", Turistička zajednica Hercegovačko-Neretvanske županije, Grad Mostar i Turistička organizacija Podgorice.

Projekt RiTour je fokusiran na krške rijeke jadranskog bazena Jadro, Bunu i Moraču na kojima su nastali povijesni gradovi koji su predmet ovog projekta - Salona danas Solin, Doclea danas Podgorica i Bona danas Blagaj, Mostar. Jedna od prednosti za razvoj posebnih oblika turizma u okviru ovog projekta je da se iskustvo rijeke događa unutar gradova Solin, Mostar i Podgorica, koji su već prepoznati kao turistička destinacija što je iznimno važno ako se ima u vidu da je bilo koji tip turizma od posebnog interesa veoma teško razviti u područjima izvan glavne struje turističke potražnje.

Projekt RiTour ima za cilj diversifikaciju i promociju turističke ponude urbanih destinacija (Blagaj, Solin, Podgorica) na rijekama jadranskog bazena kroz prekograničnu suradnju na održivom razvoju turizma, izgradnju kapaciteta pružatelja usluga i revitalizaciju kulturne baštine te održivo korištenju prirodnih resursa.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Samit o saradnji u turizmu između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope
24.11.2017

U okviru Samita, predviđeni su ministarski okrugli sto i panel diskusija o temi "Turistička ponuda zemalja centralne i istočne Evrope u službi kineskih turista"

zv
Postoji prostor za unapređenje ekonomske i turističke saradnje BiH i NR Kine
23.11.2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu zamjenika ministra turizma NR Kine Du Jianga.

var
Predstavljanje turističke ponude Hercegovine na sajmu turizma u Poljskoj
23.11.2017

Sajam, koji okuplja preko 500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, trajat će od 23. do 25. novembra.