Apoteke Sarajevo
ro

Duterte usmjerava obračun s narkodilerima na 'krupne ribe'

12.10.2017
MANILA, 12. okt 2017

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte odlučio je svoj obračun s narkodilerima pomaknuti na viši nivo i usmjeriti ga na "krupne ribe", kazali su zvaničnici u četvrtak.

Borba će biti maknuta s ulica i usmjerena na velike mreže i snabdjevače, izvještava Reuters.

Duterte je u utorak izdao uredbu po kojoj se policiji naređuje da obustavi ulične aktivnosti u kampanji protiv narkodilera i da sve operacije ostavi agenciji za suzbijanje droge.

Čelnik državne policije Ronald dela Rosa je u četvrtak raspustio svih 18 policijskih jedinica za suzbijanje droge, te je kazao da će kapaciteti biti usmjereni na borbu protiv drugih vrsta kriminala.

Duterteov glasnogovornik Ernesto Abella novinarima je rekao da je ova odluka donesena zbog uspjeha policijskih operacija tokom 15-mjesečne kampanje.

Duterte je izložen kritikama zbog ubistava oko 3.900 osoba tokom ovog velikog obračuna, ali je kritike odbacivao, a kritičare nazivao "idiotima".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

euro
Po 350.000 eura svakom njemačkom nogometašu za odbranu titule u Rusiji
13.12.2017

- Našim igračima mogućnost da postanu dvaput zaredom svjetski prvaci prvi put u povijesti predstavlja veliku motivaciju -rekao je predsjednik Saveza Reinhard Grindel.

er
Erdogan: Izrael je "teroristička država"
13.12.2017

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan oštro je kritikovao Izrael na otvaranju samita Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu, nazivajući ga "terorističkom državom".

abb
Abbas: SAD daje Jerusalem kao da je američki grad
13.12.2017

- Oni su prešli sve crvene linije - kazao je.