Lutrija BiH
apo

'Dani sa Apotekama Sarajevo' za promociju zdravlja i prevenciju bolesti

12.10.2017
SARAJEVO, 12. okt 2017

Javna ustanova Apoteke Sarajevo raznovrsnim aktivnostima obilježava "Dane sa Apotekama Sarajevo", u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

Iz JU Apoteke Sarajevo novinarima su kazali da je tim povodom za stanovništvo organizirano besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, tjelesne težine i visine, te vitaminsko mineralnog statusa organizma.

Naglašavaju da je to prilika i za uslugu preventivnog određivanja starosti krvnih žila, uz savjet ljekara. Novost je besplatna kontrola vida, koja se vrši u apoteci "Bosna" u Sarajevu.     

Za subotu je, u apoteci "Importanne", planirana kreativna radionica za djecu. Oni će imati zadatak kreativnost izraziti crtežima na zadanu temu, a najkreativniji radovi bit će nagrađeni.

Direktor Apoteka Sarajevo Sait Muradić istaknuo je danas da su Apoteke Sarajevo jedna od uspješnijih javnih ustanova u KS, posluju pozitivno i postižu dobre rezultate.

- Imamo vlastitu proizvodnju, uvodimo standarde, certificiramo se. Trenutno proizvode plasiramo samo u BiH, i to najvećim dijelom kroz naše ustanove i neke druge lance apoteka. Dobivanjem standarda postići ćemo uvjete da naše proizvode možemo plasirati u inozemstvo, kako EU tako i šire. Procesi su u toku, očekujemo certifikaciju u prvom kvartalu naredne godine – kazao je. Naglasio je da će to doprinijeti rastu prihoda, povećanju poslovanja i boljoj budućnost za tu ustanove i njene zaposlenike.

Treći "Dani sa Apotekama Sarajevo" održavaju se od 12. do 14. oktobra, a namjera je promovirati zdravlje, te istaknuti značaj prevencije bolesti i redovne brige o organizmu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

but
Prezentacija arheoloških otkrića na Butmiru
23.10.2017

Postignuti rezultati arheološke prospekcije lokaliteta prahistorijskog naselja "Butmir" bit će predstavljeni danas na Ilidži.

bih
Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.
23.10.2017

Stanje na cestama 23. 10. 2017.

ki
Prognoza vremena za naredne dane
23.10.2017

Izgledi vremena 23.10.2017.