Brinemo za okoliš
apo

'Dani sa Apotekama Sarajevo' za promociju zdravlja i prevenciju bolesti

12.10.2017
SARAJEVO, 12. okt 2017

Javna ustanova Apoteke Sarajevo raznovrsnim aktivnostima obilježava "Dane sa Apotekama Sarajevo", u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

Iz JU Apoteke Sarajevo novinarima su kazali da je tim povodom za stanovništvo organizirano besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, tjelesne težine i visine, te vitaminsko mineralnog statusa organizma.

Naglašavaju da je to prilika i za uslugu preventivnog određivanja starosti krvnih žila, uz savjet ljekara. Novost je besplatna kontrola vida, koja se vrši u apoteci "Bosna" u Sarajevu.     

Za subotu je, u apoteci "Importanne", planirana kreativna radionica za djecu. Oni će imati zadatak kreativnost izraziti crtežima na zadanu temu, a najkreativniji radovi bit će nagrađeni.

Direktor Apoteka Sarajevo Sait Muradić istaknuo je danas da su Apoteke Sarajevo jedna od uspješnijih javnih ustanova u KS, posluju pozitivno i postižu dobre rezultate.

- Imamo vlastitu proizvodnju, uvodimo standarde, certificiramo se. Trenutno proizvode plasiramo samo u BiH, i to najvećim dijelom kroz naše ustanove i neke druge lance apoteka. Dobivanjem standarda postići ćemo uvjete da naše proizvode možemo plasirati u inozemstvo, kako EU tako i šire. Procesi su u toku, očekujemo certifikaciju u prvom kvartalu naredne godine – kazao je. Naglasio je da će to doprinijeti rastu prihoda, povećanju poslovanja i boljoj budućnost za tu ustanove i njene zaposlenike.

Treći "Dani sa Apotekama Sarajevo" održavaju se od 12. do 14. oktobra, a namjera je promovirati zdravlje, te istaknuti značaj prevencije bolesti i redovne brige o organizmu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kcus
Na KCUS-u iznenađeni Konakovićevim riječima
23.02.2018

Direktorij Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćio je danas da je iznenađen riječima premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića u jučerašnjem intervjuu.

la
Lagumdžija: Opasnost od ponovnog pokušaja razbijanja BiH
23.02.2018

Istakao je da se današnje podjele u Evropi na snage društva zajedničkih vrijednosti i na promotore segregacije prelamaju preko zapadnog Balkana, kao poprišta geostrateške budućnosti širih prostora.

bih
Stanje na cestama 23. 02. 2018.
23.02.2018

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3.500 kg, na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

SBF