Apoteke Sarajevo
apo

'Dani sa Apotekama Sarajevo' za promociju zdravlja i prevenciju bolesti

12.10.2017
SARAJEVO, 12. okt 2017

Javna ustanova Apoteke Sarajevo raznovrsnim aktivnostima obilježava "Dane sa Apotekama Sarajevo", u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

Iz JU Apoteke Sarajevo novinarima su kazali da je tim povodom za stanovništvo organizirano besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, tjelesne težine i visine, te vitaminsko mineralnog statusa organizma.

Naglašavaju da je to prilika i za uslugu preventivnog određivanja starosti krvnih žila, uz savjet ljekara. Novost je besplatna kontrola vida, koja se vrši u apoteci "Bosna" u Sarajevu.     

Za subotu je, u apoteci "Importanne", planirana kreativna radionica za djecu. Oni će imati zadatak kreativnost izraziti crtežima na zadanu temu, a najkreativniji radovi bit će nagrađeni.

Direktor Apoteka Sarajevo Sait Muradić istaknuo je danas da su Apoteke Sarajevo jedna od uspješnijih javnih ustanova u KS, posluju pozitivno i postižu dobre rezultate.

- Imamo vlastitu proizvodnju, uvodimo standarde, certificiramo se. Trenutno proizvode plasiramo samo u BiH, i to najvećim dijelom kroz naše ustanove i neke druge lance apoteka. Dobivanjem standarda postići ćemo uvjete da naše proizvode možemo plasirati u inozemstvo, kako EU tako i šire. Procesi su u toku, očekujemo certifikaciju u prvom kvartalu naredne godine – kazao je. Naglasio je da će to doprinijeti rastu prihoda, povećanju poslovanja i boljoj budućnost za tu ustanove i njene zaposlenike.

Treći "Dani sa Apotekama Sarajevo" održavaju se od 12. do 14. oktobra, a namjera je promovirati zdravlje, te istaknuti značaj prevencije bolesti i redovne brige o organizmu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.