Brinemo za okoliš
viza

Sjedinjene Američke Države poslale Turskoj zahtjev za rješavanje krize s vizama

12.10.2017

ANKARA, 12. okt 2017

Turska je od Sjedinjenih Američkih Država dobila zahtjev za rješavanje sve veće krize između ove dvije zemlje, kazao je u četvrtak glasnogovornik predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Ibrahim Kalin.

Obraćajući se novinarima u Istanbulu, Kalin je rekao da je saradnja između NATO saveznika Turske i SAD-a u borbi protiv tzv. Islamske države nedovoljna, te je dodao da trenutna kriza s vizama nije komplikovana i da bi "mogla biti riješena u jednom danu", izvještava Reuters.

Američka ambasada u Ankari je je u nedjelju objavila da obustavlja usluge izdavanja viza u Turskoj zbog prošlosedmičnog hapšenja jednog uposlenika američkog konzulata u Istanbulu, a samo nekoliko sati kasnije Ankara je saopćila da uvodi iste mjere za američke državljane koji traže vize za Tursku.

Uhapšena osoba je turski državljanin za kojeg se sumnja da je povezan s Fethullahom Gulenom, vjerskim čelnikom koji živi u SAD-u, a kojeg Turska optužuje za organiziranje prošlogodišnjeg puča.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bec
Bečki metro slavi 40. rođendan
23.02.2018

Metro je počeo s radom 25. februara 1978. godine, odnosno deset godina nakon odluke gradskog vijeća o njegovoj gradnji, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

skol
Naoružani zamjenik šerifa nije ušao u školu na Floridi tokom napada
23.02.2018

Naoružani oficir koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi u kojoj je prošle sedmice napadač ubio 17 ljudi stajao je pred školskom zgradom i nije intervenirao, saopćio je lokalni šerif.

mij
U Mijanmaru buldožeri brišu s lica zemlje sela Rohinja
23.02.2018

SBF