Apoteke Sarajevo
atopeka

Dani sa Apotekama Sarajevo

12.10.2017


SARAJEVO, 12. okt 2017

Početak obilježavanje "Dana sa Apotekama Sarajevo“ bit će upriličeno danas u 11.00 sati ispred Apoteke Stari Grad, kod Katedrale.

Vodeći se dosadašnjim pozitivnim iskustvima, zadovoljstvom i radosti naših sugrađana, JU “Apoteke Sarajevo“, po treći put, upriličit će „Dane sa Apotekama Sarajevo“ koji će biti održani u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu od 12. do 14. oktobra.

Za vrijeme trajanja „Dana sa Apotekama Sarajevo“ bit će organizovan značajan broj aktivnosti, kao što su besplatno korištenje usluga dostupnih u JU „Apoteke Sarajevo“, sniženje cjelokupnog asortimana Galas proizvoda, učešće u nagradnim igrama za djecu i odrasle.

Za građane, u okviru ta tri dana, osigurane su usluge besplatnog mjerenja šećera u krvi, tjelesne težine i visine te krvnog pritiska, određivanje tipa kože, određivanje starosti krvnih žila, a sve s ciljem podizanja svijesti o značaju preventivnog djelovanja u očuvanju zdravlja svakog pojedinca.  

U apoteci Bosna bit će prisutan oftamolog, koji će za vrijeme trajanja „Dana sa Apotekama Sarajevo“, besplatno vršiti kontrolu vida.

Za najmlađe u subotu, 14. oktobra, bit će upriličena kreativna radionica, u apoteci „Importanne“, gdje će imati zadatak da svoju kreativnost ispolje kroz crtež na zadanu temu. Najkreativnije radove mališana nagradit će se vrijednim poklonima.

- Dođite da zajedno promovišemo zdravlje, značaj prevencije od nastanka bolesti, značaj svakodnevne brige o svom organizmu. Iskoristite mnogobrojne pogodnosti, popuste i provedite bar jedan dan u službi svoga zdravlja - pozivaju iz Apoteke Sarajevo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.