Lutrija BiH
atopeka

Dani sa Apotekama Sarajevo

12.10.2017


SARAJEVO, 12. okt 2017

Početak obilježavanje "Dana sa Apotekama Sarajevo“ bit će upriličeno danas u 11.00 sati ispred Apoteke Stari Grad, kod Katedrale.

Vodeći se dosadašnjim pozitivnim iskustvima, zadovoljstvom i radosti naših sugrađana, JU “Apoteke Sarajevo“, po treći put, upriličit će „Dane sa Apotekama Sarajevo“ koji će biti održani u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu od 12. do 14. oktobra.

Za vrijeme trajanja „Dana sa Apotekama Sarajevo“ bit će organizovan značajan broj aktivnosti, kao što su besplatno korištenje usluga dostupnih u JU „Apoteke Sarajevo“, sniženje cjelokupnog asortimana Galas proizvoda, učešće u nagradnim igrama za djecu i odrasle.

Za građane, u okviru ta tri dana, osigurane su usluge besplatnog mjerenja šećera u krvi, tjelesne težine i visine te krvnog pritiska, određivanje tipa kože, određivanje starosti krvnih žila, a sve s ciljem podizanja svijesti o značaju preventivnog djelovanja u očuvanju zdravlja svakog pojedinca.  

U apoteci Bosna bit će prisutan oftamolog, koji će za vrijeme trajanja „Dana sa Apotekama Sarajevo“, besplatno vršiti kontrolu vida.

Za najmlađe u subotu, 14. oktobra, bit će upriličena kreativna radionica, u apoteci „Importanne“, gdje će imati zadatak da svoju kreativnost ispolje kroz crtež na zadanu temu. Najkreativnije radove mališana nagradit će se vrijednim poklonima.

- Dođite da zajedno promovišemo zdravlje, značaj prevencije od nastanka bolesti, značaj svakodnevne brige o svom organizmu. Iskoristite mnogobrojne pogodnosti, popuste i provedite bar jedan dan u službi svoga zdravlja - pozivaju iz Apoteke Sarajevo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

but
Prezentacija arheoloških otkrića na Butmiru
23.10.2017

Postignuti rezultati arheološke prospekcije lokaliteta prahistorijskog naselja "Butmir" bit će predstavljeni danas na Ilidži.

bih
Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.
23.10.2017

Stanje na cestama 23. 10. 2017.

ki
Prognoza vremena za naredne dane
23.10.2017

Izgledi vremena 23.10.2017.