Brinemo za okoliš
atopeka

Dani sa Apotekama Sarajevo

12.10.2017


SARAJEVO, 12. okt 2017

Početak obilježavanje "Dana sa Apotekama Sarajevo“ bit će upriličeno danas u 11.00 sati ispred Apoteke Stari Grad, kod Katedrale.

Vodeći se dosadašnjim pozitivnim iskustvima, zadovoljstvom i radosti naših sugrađana, JU “Apoteke Sarajevo“, po treći put, upriličit će „Dane sa Apotekama Sarajevo“ koji će biti održani u svim prodajnim jedinicama u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu od 12. do 14. oktobra.

Za vrijeme trajanja „Dana sa Apotekama Sarajevo“ bit će organizovan značajan broj aktivnosti, kao što su besplatno korištenje usluga dostupnih u JU „Apoteke Sarajevo“, sniženje cjelokupnog asortimana Galas proizvoda, učešće u nagradnim igrama za djecu i odrasle.

Za građane, u okviru ta tri dana, osigurane su usluge besplatnog mjerenja šećera u krvi, tjelesne težine i visine te krvnog pritiska, određivanje tipa kože, određivanje starosti krvnih žila, a sve s ciljem podizanja svijesti o značaju preventivnog djelovanja u očuvanju zdravlja svakog pojedinca.  

U apoteci Bosna bit će prisutan oftamolog, koji će za vrijeme trajanja „Dana sa Apotekama Sarajevo“, besplatno vršiti kontrolu vida.

Za najmlađe u subotu, 14. oktobra, bit će upriličena kreativna radionica, u apoteci „Importanne“, gdje će imati zadatak da svoju kreativnost ispolje kroz crtež na zadanu temu. Najkreativnije radove mališana nagradit će se vrijednim poklonima.

- Dođite da zajedno promovišemo zdravlje, značaj prevencije od nastanka bolesti, značaj svakodnevne brige o svom organizmu. Iskoristite mnogobrojne pogodnosti, popuste i provedite bar jedan dan u službi svoga zdravlja - pozivaju iz Apoteke Sarajevo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kcus
Na KCUS-u iznenađeni Konakovićevim riječima
23.02.2018

Direktorij Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćio je danas da je iznenađen riječima premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića u jučerašnjem intervjuu.

la
Lagumdžija: Opasnost od ponovnog pokušaja razbijanja BiH
23.02.2018

Istakao je da se današnje podjele u Evropi na snage društva zajedničkih vrijednosti i na promotore segregacije prelamaju preko zapadnog Balkana, kao poprišta geostrateške budućnosti širih prostora.

bih
Stanje na cestama 23. 02. 2018.
23.02.2018

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3.500 kg, na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

SBF