Raiffeisen
lij

Suđenje u 'slučaju Bosnalijek' odgođeno, novo ročište zakazano za 25. oktobra

11.10.2017


SARAJEVO, 11. okt 2017

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je odgođeno suđenje u predmetu Edin Arslanagić i drugi ("slučaj Bosnalijek"). Suđenje je odgođeno usljed nedolaska četvrtooptuženog Amara Arslanagića, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati nastavku glavnog pretresa, a novo ročište zakazano je za 25. oktobra.

U vezi s tim, braniteljica četvrtooptuženog, advokatica Senka Nožica je predočila/uložila određenu medicinsku dokumentaciju, obrazlažući razloge izostanka njenog branjenika.

Istovremeno, Sud je naložio vještačenje spomenute medicinske dokumentacije, a na okolnosti utvrđivanja mogućnosti optuženog da prisustvuje pretresu i prati tok postupka.   

Prema ranije utvrđenom planu, danas su trebali biti ispitani svjedoci optužbe - Sanela Čengić, Midhat Vehabović i Soraja Ajdinović, koji su se odazvali pozivu Suda, ali je usljed novonastalih okolnosti njihovo svjedočenje odgođeno za naredno ročište.

Optužnicom u ovom predmetu, osim Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka d. d. Sarajevo, terete se Šefik Handžić, Hasan Šepo, Amar Arslanagić, Aida Selvić i Jasmin Šepo.

Akteri ovog slučaja terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom, krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a što su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici firmi - Bosnalijek d.d. Sarajevo, Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Policija u Mostaru razbila šestočlanu kriminalnu grupu
13.12.2017

Pet uhićenih osoba je iz Mostara: M. M. (1990.), R. B. (1987.), A. B. (1984.), J. M. (1983.) i J. U. (1986.), te jedna osoba iz Čapljine I. L. (1977. god).

bingo
Uhapšena grupa koja je izvršila razbojništva u TC Bingo u Hadžićima i Bugojnu
12.12.2017

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

bin
Pljačkaši iz TC 'Bingo' u Bugojnu otuđili 64.000 KM
11.12.2017

Policija traga za nepoznatim osobama koje su sinoć oko 19 sati opljačkale Tržni centar “Bingo” u ulici Ciglane u tom gradu.