Brinemo za okoliš
lij

Suđenje u 'slučaju Bosnalijek' odgođeno, novo ročište zakazano za 25. oktobra

11.10.2017


SARAJEVO, 11. okt 2017

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je odgođeno suđenje u predmetu Edin Arslanagić i drugi ("slučaj Bosnalijek"). Suđenje je odgođeno usljed nedolaska četvrtooptuženog Amara Arslanagića, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati nastavku glavnog pretresa, a novo ročište zakazano je za 25. oktobra.

U vezi s tim, braniteljica četvrtooptuženog, advokatica Senka Nožica je predočila/uložila određenu medicinsku dokumentaciju, obrazlažući razloge izostanka njenog branjenika.

Istovremeno, Sud je naložio vještačenje spomenute medicinske dokumentacije, a na okolnosti utvrđivanja mogućnosti optuženog da prisustvuje pretresu i prati tok postupka.   

Prema ranije utvrđenom planu, danas su trebali biti ispitani svjedoci optužbe - Sanela Čengić, Midhat Vehabović i Soraja Ajdinović, koji su se odazvali pozivu Suda, ali je usljed novonastalih okolnosti njihovo svjedočenje odgođeno za naredno ročište.

Optužnicom u ovom predmetu, osim Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka d. d. Sarajevo, terete se Šefik Handžić, Hasan Šepo, Amar Arslanagić, Aida Selvić i Jasmin Šepo.

Akteri ovog slučaja terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom, krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a što su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici firmi - Bosnalijek d.d. Sarajevo, Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF