Lutrija BiH
lij

Suđenje u 'slučaju Bosnalijek' odgođeno, novo ročište zakazano za 25. oktobra

11.10.2017


SARAJEVO, 11. okt 2017

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je odgođeno suđenje u predmetu Edin Arslanagić i drugi ("slučaj Bosnalijek"). Suđenje je odgođeno usljed nedolaska četvrtooptuženog Amara Arslanagića, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati nastavku glavnog pretresa, a novo ročište zakazano je za 25. oktobra.

U vezi s tim, braniteljica četvrtooptuženog, advokatica Senka Nožica je predočila/uložila određenu medicinsku dokumentaciju, obrazlažući razloge izostanka njenog branjenika.

Istovremeno, Sud je naložio vještačenje spomenute medicinske dokumentacije, a na okolnosti utvrđivanja mogućnosti optuženog da prisustvuje pretresu i prati tok postupka.   

Prema ranije utvrđenom planu, danas su trebali biti ispitani svjedoci optužbe - Sanela Čengić, Midhat Vehabović i Soraja Ajdinović, koji su se odazvali pozivu Suda, ali je usljed novonastalih okolnosti njihovo svjedočenje odgođeno za naredno ročište.

Optužnicom u ovom predmetu, osim Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka d. d. Sarajevo, terete se Šefik Handžić, Hasan Šepo, Amar Arslanagić, Aida Selvić i Jasmin Šepo.

Akteri ovog slučaja terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom, krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a što su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici firmi - Bosnalijek d.d. Sarajevo, Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.