Lutrija BiH
knji

Odgođeno razmatranje dva sporazuma u predmetu 'Kurir'

11.10.2017
SARAJEVO, 11. okt 2017

Zbog nedolaska optuženog Elmina Džine, odgođeno je ročište na kojem je Kantonalni sud u Sarajevu trebao razmatrati sporazume kojima su Džino i Branka Husanović priznali krivicu za nezakonitu uknjižbu nekretnina.

Prema tužiteljici Sabini Sarajliji, “optuženi Džino nije uredno obaviješten, zbog čega je ročište odgođeno”, javlja BIRN-Justice Report.

Husanović, uposlenica sarajevskog Općinskog suda, i Džino, stručni saradnik advokata Esada Hrvačića, optuženi su da su se s advokatima Hrvačićem, Ismetom Hamzićem i Saminom Skopak, sutkinjom sarajevskog Općinskog suda Milenom Rajić, sudskim uposlenicima Tanjom Jović, Zaimom Spahovićem, Muamerom Pitom, Mirsadom Alić i Perom Vukovićem udruživali radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebe položaja ili ovlasti, kao i krivotvorenja službene isprave.

Sporazum o priznanju krivnje u tom predmetu već je postigao Hrvačić, koji je osuđen na godinu dana zatvora, kaznu od 10.000 KM, zabranu bavljenja advokaturom u trajanju 18 mjeseci, i oduzimanje stečene koristi u iznosu od skoro 50.000 KM.

On je podnio zahtjev da jednogodišnju kaznu zatvora zamijeni novčanom kaznom.

Sporazumi za Husanović i Džinu bit će razmatrani 26. oktobra.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.