Brinemo za okoliš
pr

U Prištini održana prva Parada ponosa, skup prošao bez incidenata

10.10.2017
PRIŠTINA, 10.okt 2017

U Prištini je u utorak uz povećane mjere sigurnosti i bez incidenata, završena prva Parada ponosa u kojoj su sudjelovali kosovski predsjednik Hashim Thaci, ministar za europske integracije Durat Hoha, te diplomatski predstavnici i predstavnici političkih stranaka.

Šetnju pripadnika gay parade osiguravao je veliki broj pripadnika policije nakon što su mediji sinoć dobili poruku u kojoj je sudionicama manifestacije prijećeno smrću.

Parada je okončana na Trgu Zahir Pajaziti, a prisutnima se obratio jedan od organizatora, rekavši kako je u Prištini danas uspješno održan marš LGBT zajednice na Kosovu.       

Kosovski predsjednik poručio je, pak, kako su svim građanima Kosova zagarantirana jednaka prava.

"Ovdje sam da izrazim podršku ovoj zajednici, da potvrdim da su na Kosovu sve zajednice jednake, a da su država i društvo Kosova izgrađeni na principima slobode i jednakih prava svih zajednica", rekao je Thaci.

Gay povorka je krenula nešto prije podne s Trga Skenderbeg, a sudionici parade ponosa nosili su prepoznatljive zastave u duginim bojama i raznobojne balone.

Oni su nosili i transparente na kojima je pisalo: "To je ona i ona je čovjek", "Nije sve samo crno-bijelo, svet ima mnogo boja"...


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF