Lutrija BiH
pr

U Prištini održana prva Parada ponosa, skup prošao bez incidenata

10.10.2017
PRIŠTINA, 10.okt 2017

U Prištini je u utorak uz povećane mjere sigurnosti i bez incidenata, završena prva Parada ponosa u kojoj su sudjelovali kosovski predsjednik Hashim Thaci, ministar za europske integracije Durat Hoha, te diplomatski predstavnici i predstavnici političkih stranaka.

Šetnju pripadnika gay parade osiguravao je veliki broj pripadnika policije nakon što su mediji sinoć dobili poruku u kojoj je sudionicama manifestacije prijećeno smrću.

Parada je okončana na Trgu Zahir Pajaziti, a prisutnima se obratio jedan od organizatora, rekavši kako je u Prištini danas uspješno održan marš LGBT zajednice na Kosovu.       

Kosovski predsjednik poručio je, pak, kako su svim građanima Kosova zagarantirana jednaka prava.

"Ovdje sam da izrazim podršku ovoj zajednici, da potvrdim da su na Kosovu sve zajednice jednake, a da su država i društvo Kosova izgrađeni na principima slobode i jednakih prava svih zajednica", rekao je Thaci.

Gay povorka je krenula nešto prije podne s Trga Skenderbeg, a sudionici parade ponosa nosili su prepoznatljive zastave u duginim bojama i raznobojne balone.

Oni su nosili i transparente na kojima je pisalo: "To je ona i ona je čovjek", "Nije sve samo crno-bijelo, svet ima mnogo boja"...


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bor
Pahor i Šarec u drugom krugu slovenskih predsjedničkih izbora
23.10.2017

Najviše glasova na predsjedničkim izborima koji su u nedjelju održani u Sloveniji dobili su sadašnji predsjednik Borut Pahor i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec.

an
Ante Todorić u tužiteljstvu iznio kratku obranu
20.10.2017

Odvjetnik Rajko Čogurić Hini je telefonom kazao da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

pl
Plenković pisao o Pelješkom mostu Junckeru i Zvizdiću
19.10.2017

Ponovio je da Hrvatska ima pravo izgraditi most na svom teritoriju te da će pritom sva prava i legitimni interesi Bosne i Hercegovine kao obalne države ostati netaknuti.