Brinemo za okoliš
fna

Povezivanje ključna riječ ovogodišnjeg Samita 100 poslovnih lidera u Skoplju

10.10.2017
SARAJEVO, 10. okt 2017

Razvoj elektrifikacije, slobodno kretanje robe i usluga, energetika, ekonomije znanja, brendiranja proizvoda u sektoru hrane i pića, neke su od tema o kojima će biti govora tokom Samita 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope koji će 16. i 17. oktobra biti održan u Skoplju.

Drugog dana Samita predviđen je politički panel premijera iz regiona.

Na konferenciji za medije predstavljen je ovogodišnji program, a govorili su predsjednik Upravnog odbora Samita 100 Živko Muaketov i programska direktorica Jelena Radulović.

 - Mi smo pojedinačno mala tržišta za svjetske okvire, ali objedinjavajući interese i kapacitete u zajednički nastup, možemo itekako biti konkurentni međunarodno i istovremeno skrenuti pažnju globalnog biznisa na investicione potencijale ovog regiona. Kao domaćin ovogodišnjeg Samita 100 zaista mi je drago da je ovu energiju prepoznao i veliki broj poslovnih i političkih lidera koje očekujemo u narednim danima u Skoplju - izjavio je Mukaetov.

Ključna riječ ovogodišnjeg Samita 100 je povezivanje – povezivanje u različitim sferama i na različitim nivoima. Tim povodom jedan od glavnih govornika u Skoplju bit će i evropska komesarka za transport Violeta Bulc, kojoj će se pridužiti grupi više od 150 predstavnika renomiranih kompanija poput kompanije Hidria, ASA Group, Atlas Grupa, Atlantic, Gorenje, Alkaloid, BMW, Nectar, Delta Holding, Philip Morris, BBI, Uber, Bambi, Imperial Tobacco i mnogih drugih, kao i međunarodnih finansijskih institucija – EBRD, IFC, Svjetske banke i mnogih drugih.   NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pošta
Sa sastanka delegacije turske i BH pošte: Dogovorena pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme za BiH
23.02.2018

Protokolom sa BH Poštom, između ostalog, je dogovoreno da PTT Turske pruži svoju ekspertizu i pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme BH Pošte koja bi pokrivala teritoriju Bosne i Hercegovine, a čime bi se stvorili uslovi za jednostavniju razmje

nov
Novalić: Firme u kojim država ima vlasništvo važan faktor u razvoju ekonomije
22.02.2018

- Ova preduzeća moraju pratiti nove tehnologije i biti pokretač razvoja lanca vrijednosti i snabdijevanja na inovativan način, kako bi bili stavljeni u funkciju razvoja FBiH - rekao je Novalić.

biz
Nove međunarodne firme u Beču ostvarila investicije od 537 miliona eura
22.02.2018

Nakon što je 2016. godine dolaskom 178 stranih firmi na bečko tržište oboren rekord dotadašnjih međunarodnih naseljavanja, ovaj rekord je u 2017. godini povećan na 191 firmu.

SBF