Lutrija BiH
fna

Povezivanje ključna riječ ovogodišnjeg Samita 100 poslovnih lidera u Skoplju

10.10.2017
SARAJEVO, 10. okt 2017

Razvoj elektrifikacije, slobodno kretanje robe i usluga, energetika, ekonomije znanja, brendiranja proizvoda u sektoru hrane i pića, neke su od tema o kojima će biti govora tokom Samita 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope koji će 16. i 17. oktobra biti održan u Skoplju.

Drugog dana Samita predviđen je politički panel premijera iz regiona.

Na konferenciji za medije predstavljen je ovogodišnji program, a govorili su predsjednik Upravnog odbora Samita 100 Živko Muaketov i programska direktorica Jelena Radulović.

 - Mi smo pojedinačno mala tržišta za svjetske okvire, ali objedinjavajući interese i kapacitete u zajednički nastup, možemo itekako biti konkurentni međunarodno i istovremeno skrenuti pažnju globalnog biznisa na investicione potencijale ovog regiona. Kao domaćin ovogodišnjeg Samita 100 zaista mi je drago da je ovu energiju prepoznao i veliki broj poslovnih i političkih lidera koje očekujemo u narednim danima u Skoplju - izjavio je Mukaetov.

Ključna riječ ovogodišnjeg Samita 100 je povezivanje – povezivanje u različitim sferama i na različitim nivoima. Tim povodom jedan od glavnih govornika u Skoplju bit će i evropska komesarka za transport Violeta Bulc, kojoj će se pridužiti grupi više od 150 predstavnika renomiranih kompanija poput kompanije Hidria, ASA Group, Atlas Grupa, Atlantic, Gorenje, Alkaloid, BMW, Nectar, Delta Holding, Philip Morris, BBI, Uber, Bambi, Imperial Tobacco i mnogih drugih, kao i međunarodnih finansijskih institucija – EBRD, IFC, Svjetske banke i mnogih drugih.   NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bosnalijek
Porodični dan u Bosnalijeku: Zlatnici za uposlenike koji su napunili 25 godina radnog staža
22.10.2017

U krugu najveće bh. farmaceutske kompanije Bosnalijek svake godine tradicionalno se održava Porodični dan za zaposlenike i njihove porodice.

sf
Italijanska kompanija „Ferretto Group“ gradi fabriku u Usori
20.10.2017

-Italijanska "Ferretto Group" gradi fabriku koja će na području općine Usora proizvoditi logističke sisteme, paletne regale i opremu za skladišta, kao i softvere.

iz
Federacija BiH u septembru povećala izvoz 10 posto
20.10.2017

Trgovinski deficit Federacije BiH za septembar 2017. iznosi 457.135.000 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.