Lutrija BiH
er

Svečani doček za Erdogana ispred Palate Srbija

10.10.2017
BEOGRAD, 10.okt 2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je u utorak ispred Palate Srbija turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji.

Za Erdogana je priređen svečani doček, uz postrojenu gardu i intoniranje himni dvije zemlje, a pored predsjednika Vučića, turskog dužnosnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

Nakon dočeka, uslijedit će tet-a-tet razgovor predsjednika, a zatim i sastanci dvije delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dvojica predsjednika obratit će se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će sudjelovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska, gdje će se obratiti sudionicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

 Sutra, 11. listopada, posjetit će Novi Pazar gdje će razgovarati s gradonačelnicima i predsjednicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posjete, obavit će se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i općine Raška s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsjednici Vučić i Erdogan prošetat će Novim Pazarom i razgovarati s građanima.

Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsjednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bor
Pahor i Šarec u drugom krugu slovenskih predsjedničkih izbora
23.10.2017

Najviše glasova na predsjedničkim izborima koji su u nedjelju održani u Sloveniji dobili su sadašnji predsjednik Borut Pahor i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec.

an
Ante Todorić u tužiteljstvu iznio kratku obranu
20.10.2017

Odvjetnik Rajko Čogurić Hini je telefonom kazao da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

pl
Plenković pisao o Pelješkom mostu Junckeru i Zvizdiću
19.10.2017

Ponovio je da Hrvatska ima pravo izgraditi most na svom teritoriju te da će pritom sva prava i legitimni interesi Bosne i Hercegovine kao obalne države ostati netaknuti.