Brinemo za okoliš
er

Svečani doček za Erdogana ispred Palate Srbija

10.10.2017
BEOGRAD, 10.okt 2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je u utorak ispred Palate Srbija turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji.

Za Erdogana je priređen svečani doček, uz postrojenu gardu i intoniranje himni dvije zemlje, a pored predsjednika Vučića, turskog dužnosnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

Nakon dočeka, uslijedit će tet-a-tet razgovor predsjednika, a zatim i sastanci dvije delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dvojica predsjednika obratit će se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će sudjelovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska, gdje će se obratiti sudionicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

 Sutra, 11. listopada, posjetit će Novi Pazar gdje će razgovarati s gradonačelnicima i predsjednicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posjete, obavit će se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i općine Raška s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsjednici Vučić i Erdogan prošetat će Novim Pazarom i razgovarati s građanima.

Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsjednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF