Raiffeisen
sk

Međunarodna utrka 'Skakavac trail 2017' u subotu na području SP 'Skakavac'

06.10.2017
SARAJEVO, 6. okt 2017

Međunarodna utrka "Skakavac trail 2017", koja je podijeljena na dužine od 18 i 32 kilometra bit će odžana u subotu na području Spomenika prirode "Skakavac".

Utrka od 32 kilometra počinje u 9 sati u mjestu Čavljak, a takmičari se kreću preko Čavljaka, Bukovika, Uževice, platoa vodopada Skakavac, vidikovca, podnožja vodopada Skakavac, Peračkog potoka te završavaju u mjestu Gornja Jošanica 1.

- Utrka od 18 kilometara počinje u 11 sati u mjestu Uževica, a takmičari se kreću istom rutom kao i na utrci od 32 kilometra - saopćili su organizatori.

Organizator prve međunarodne utrke je Planinarsko društvo "Željezničar" i Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner, u saradnji s Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dam
Džumhur: Bitno da narednu sezonu počnem dobro
13.12.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sinoć je proglašen za najboljeg sportaša BiH u izboru "Ne­za­vi­snih no­vi­na" i Ra­dio-te­le­vi­zi­je BiH.

sp
Večeras izbor sportiste godine u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a
12.12.2017

Izbor sportiste godine u Bosni i Hercegovini, 17. po redu, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH bit će održan večeras u Sarajevu.

mes
Messi treću godinu zaredom najbolji kreator igre
11.12.2017

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi treću godinu zaredom osvojio je priznanje Međunardne asocijacije za nogometnu statistiku i istoriju (IFFHS) za najboljeg kreatora igre na svijetu.