Lutrija BiH
oo

Više od 500 učesnika na "Sportskim igrama Oaze 2017"

05.10.2017


SARAJEVO, 5. okt 2017

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ''Oaza'' od danas do 8. oktobra  organizuje "Sportske igre Oaze 2017".

Takmičenja će biti održana na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" te sportskom centru Vistafon - Otoka i kuglani hotela Radon plaza.

Po riječima direktora Udruženja "Oaza" Armina Smajlovića takmičari će se za odličja boriti u osam sportova - nogometu, košarci, plivanju, atletici, stonom tenisu, boćanju, kuglanju te programu za osobe s višestrukim smetnjama (MATP).

- Očekujemo više od 500 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makadenije, Švedske i Slovenije. Cilj takmičenja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport - izjavio je Smajlović.

Svečano otvaranje "Sportskih igara Oaze 2017." bit će održano večeras u 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin", a početak igara ozvaničit će ministrica za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica KS Amela Dautbegović i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Glavni sponzori Sportskih igara Oaze su nevladina organizacija MyRight Švedska, SIDA - Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju, te FIFH Malmo koji je dugogodišnji partner SIO-a iz Švedske.

Sponzori su također i Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo...


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dam
Džumhuru novi ranking karijere
23.10.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon osvajanja titule na ATP Kremlin kup turniru u Moskvi zabiželjio je najbolji ranking u karijeri.

hamil
F1: Hamilton nakon trijumfa u Austinu sve bliži naslovu prvaka
23.10.2017

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton slavio je na utrci Formule 1, koja je vožena u američkom gradu Austinu.

ruko
Danas okupljanje rukometne reprezentacije BiH
23.10.2017

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži gdje će započeti pripreme za prva dva susreta kvalifikacija za SP protiv Estonije.