Brinemo za okoliš
th

Thaci: SAD će se uključiti u dijalog Beograda i Prištine

03.10.2017


PRIŠTINA, 3.okt 2017

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je u utorak kako će se SAD direktno uključiti u dijalog Beograda i Prištine.

 "Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence potvrdio je posvećenost i angažiranost Bijele kuće u ovom značajnom procesu", kazao je Thaci.

Po njegovim riječima, ovo angažiranje SAD će dati nov značaj, dinamiku i kredibilitet uspješnom zaključenju razgovora, prenosi Tanjug.

Thaci je s Pencom, uz ostalo, razgovarao i o osnivanju kosovske vojske, koje će se, po njegovim riječima, dogoditi ove godine.

"Potpredsjednik Pence je još jednom potvrdio američku poziciju da Kosovo kao suverena zemlja ima pravo da formira oružane snage i potvrdio da će te nove snage Kosova biti moderne i multietničke, s NATO standardima. Sve obveze i odgovornosti će biti ispunjene ove godine i oružane snage Kosova će biti stvorene", kazao je kosovski predsjednik.

Također je naglasio kako američka administracija traži od Kosova da što prije riješi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF