Raiffeisen
th

Thaci: SAD će se uključiti u dijalog Beograda i Prištine

03.10.2017


PRIŠTINA, 3.okt 2017

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je u utorak kako će se SAD direktno uključiti u dijalog Beograda i Prištine.

 "Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence potvrdio je posvećenost i angažiranost Bijele kuće u ovom značajnom procesu", kazao je Thaci.

Po njegovim riječima, ovo angažiranje SAD će dati nov značaj, dinamiku i kredibilitet uspješnom zaključenju razgovora, prenosi Tanjug.

Thaci je s Pencom, uz ostalo, razgovarao i o osnivanju kosovske vojske, koje će se, po njegovim riječima, dogoditi ove godine.

"Potpredsjednik Pence je još jednom potvrdio američku poziciju da Kosovo kao suverena zemlja ima pravo da formira oružane snage i potvrdio da će te nove snage Kosova biti moderne i multietničke, s NATO standardima. Sve obveze i odgovornosti će biti ispunjene ove godine i oružane snage Kosova će biti stvorene", kazao je kosovski predsjednik.

Također je naglasio kako američka administracija traži od Kosova da što prije riješi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ses
Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Šešelj
13.12.2017

Pred Mehanizmom za međunarodne krivične tribunale danas će biti raspravljano o žalbi tužilaca na prvostepenu oslobađajuću presudu lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju.

pr
U Zagrebu održana komemoracija Slobodanu Praljku
11.12.2017

Komemoracija Slobodanu Praljku održana je u ponedjeljak u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

kuna
Hrvatska povećala iznos minimalne plaće za 5 posto
07.12.2017