Lutrija BiH
th

Thaci: SAD će se uključiti u dijalog Beograda i Prištine

03.10.2017


PRIŠTINA, 3.okt 2017

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je u utorak kako će se SAD direktno uključiti u dijalog Beograda i Prištine.

 "Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence potvrdio je posvećenost i angažiranost Bijele kuće u ovom značajnom procesu", kazao je Thaci.

Po njegovim riječima, ovo angažiranje SAD će dati nov značaj, dinamiku i kredibilitet uspješnom zaključenju razgovora, prenosi Tanjug.

Thaci je s Pencom, uz ostalo, razgovarao i o osnivanju kosovske vojske, koje će se, po njegovim riječima, dogoditi ove godine.

"Potpredsjednik Pence je još jednom potvrdio američku poziciju da Kosovo kao suverena zemlja ima pravo da formira oružane snage i potvrdio da će te nove snage Kosova biti moderne i multietničke, s NATO standardima. Sve obveze i odgovornosti će biti ispunjene ove godine i oružane snage Kosova će biti stvorene", kazao je kosovski predsjednik.

Također je naglasio kako američka administracija traži od Kosova da što prije riješi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bor
Pahor i Šarec u drugom krugu slovenskih predsjedničkih izbora
23.10.2017

Najviše glasova na predsjedničkim izborima koji su u nedjelju održani u Sloveniji dobili su sadašnji predsjednik Borut Pahor i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec.

an
Ante Todorić u tužiteljstvu iznio kratku obranu
20.10.2017

Odvjetnik Rajko Čogurić Hini je telefonom kazao da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

pl
Plenković pisao o Pelješkom mostu Junckeru i Zvizdiću
19.10.2017

Ponovio je da Hrvatska ima pravo izgraditi most na svom teritoriju te da će pritom sva prava i legitimni interesi Bosne i Hercegovine kao obalne države ostati netaknuti.