Brinemo za okoliš
tel

VAŠ NAREDNI PAMETNI TELEFON BIT ĆE ZASTRAŠUJUĆI

15.09.2017

Sljedeća generacija pametnih telefona će vjerovatno uključivati vještačku inteligenciju. Virtuelni pomoćnici poput Aleks, Kortein i Siri bili su samo početak. 

Vještačka inteligencija u virtuelnim pomoćnicima je toliko napredovala da se sad nalazi kilometrima od izvorne Siri. Naprimjer, Honor Magic, koju je izradila kineska kompanija Huawei, a koji je već u prodaji u Kini, dat će vam „predloge“ na temelju vaših tekstualnih razgovora. 

„Supertelefon“, kako ga kompanija naziva, vidjet će da ste poslali poruku prijatelju u vezi sa gledanjem određenog filma, pa će vam predložiti vrijeme prikazivanja u lokalnim bioskopima. 

Direktorka istraživanja Gartnera Roberta Koza predviđa da će do 2019. godine 20 odsto svih interakcija pametnih telefona biti obavljeno putem virtuelnog ličnog asistenta (VPA).


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zvijezde
(VIDEO) Zaboravite na snijeg, uživajte u jedinstvenom putovanju
23.03.2018

U ovoj snježnoj večeri predlažemo vam jedno neobično putovanje. Pogledajte video, uživajte i učite !

škola
Richmond Park Schools u BiH:Britansko iskustvo i najviši obrazovni standardi
22.03.2018

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

telef
PAKOVANJE OTKRIVA FUNKCIJE HTC DESIRE 12
22.03.2018

Portal Android Authority objavio je fotografiju na kojoj se nalazi retail pakovanje budućeg HTC-ovog pametnog telefona Desire 12.

SBF