Apoteke Sarajevo
tel

VAŠ NAREDNI PAMETNI TELEFON BIT ĆE ZASTRAŠUJUĆI

15.09.2017

Sljedeća generacija pametnih telefona će vjerovatno uključivati vještačku inteligenciju. Virtuelni pomoćnici poput Aleks, Kortein i Siri bili su samo početak. 

Vještačka inteligencija u virtuelnim pomoćnicima je toliko napredovala da se sad nalazi kilometrima od izvorne Siri. Naprimjer, Honor Magic, koju je izradila kineska kompanija Huawei, a koji je već u prodaji u Kini, dat će vam „predloge“ na temelju vaših tekstualnih razgovora. 

„Supertelefon“, kako ga kompanija naziva, vidjet će da ste poslali poruku prijatelju u vezi sa gledanjem određenog filma, pa će vam predložiti vrijeme prikazivanja u lokalnim bioskopima. 

Direktorka istraživanja Gartnera Roberta Koza predviđa da će do 2019. godine 20 odsto svih interakcija pametnih telefona biti obavljeno putem virtuelnog ličnog asistenta (VPA).


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.

bb
STEAM NE PRIHVATA BITCOIN
09.01.2018

Krajem aprila 2016. godine Steam je uveo bitcoin kao sredstvo plaćanja, ali je 2017. odlučio da više ne prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.

3k
HUAWEI P11 SA TRI KAMERE
09.01.2018

Materijali se odnose na model P11, koji će se na tržištu pojaviti u 2018. godini. Očekuje nas telefon koji će sa svoje zadnje strane imati tri kamere.