Lutrija BiH
tel

VAŠ NAREDNI PAMETNI TELEFON BIT ĆE ZASTRAŠUJUĆI

15.09.2017

Sljedeća generacija pametnih telefona će vjerovatno uključivati vještačku inteligenciju. Virtuelni pomoćnici poput Aleks, Kortein i Siri bili su samo početak. 

Vještačka inteligencija u virtuelnim pomoćnicima je toliko napredovala da se sad nalazi kilometrima od izvorne Siri. Naprimjer, Honor Magic, koju je izradila kineska kompanija Huawei, a koji je već u prodaji u Kini, dat će vam „predloge“ na temelju vaših tekstualnih razgovora. 

„Supertelefon“, kako ga kompanija naziva, vidjet će da ste poslali poruku prijatelju u vezi sa gledanjem određenog filma, pa će vam predložiti vrijeme prikazivanja u lokalnim bioskopima. 

Direktorka istraživanja Gartnera Roberta Koza predviđa da će do 2019. godine 20 odsto svih interakcija pametnih telefona biti obavljeno putem virtuelnog ličnog asistenta (VPA).


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

but
Otkriveni nepoznati stambeni objekti butmirske kulture
19.10.2017

Do sada potpuno nepoznati stambeni objekti butmirske kulture otkriveni su tokom istraživanja na lokalitetu Butmir kod Sarajeva.

kab
MICROSOFT I FACEBOOK POSTAVILI PODMORSKI KABEL
16.10.2017

Ispod svjetskih okeana trenutno leži više od 420 različitih komunikacijskih kablova, uključujući optičke kablove za internet.

cc
HAKERI ZARAZILI CCLEANER
16.10.2017

Jedan od najpoznatijih programa za čišćenje računala CCleaner postao je izvor glavobolja za milijune korisnika diljem svijeta.