Brinemo za okoliš
alen drljevic

Drljević: Presretan sam zbog nominacije

18.08.2017

Sarajevo, 18. avgust (z.č)

Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i Fondacije za kinematografiju, izabralo je film "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića za ovogodišnjeg bh. kandidata za nagradu Oscar Američke filmske akademije.

- Presretan sam! Odavno nije bilo toliko domaćih filmova kao ove godine. Imali smo četiri igrana i jedan animirani film. Odlučivao je profesionalni žiri i naravno da sam sretan da je izabran film „Muškarci ne plaču“. Želim ovom prilikom kazati da se iskreno nadam da se neće naredne godine da ne bude nijedan ili samo jedan film koji je u mogućnosti da se kandiduje za Oscara. Nadam se da će kinematografija preživjeti – kaže Drljević za portal startbih.info.


Film je svjetsku premijeru imao ove godine na Internacionalnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija i Europa Cinemas Label. Uspješno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u sklopu Takmičarskog programa, a bit će distribuiran u bh. kinima u septembru ove godine.

Kompletan intervju sa Alenom Drljevićem pročitajte u narednom broju magazina Start BiH
.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tambur
Izuzetnim novim videom Damir Imamović najavljuje proljetnu turneju!
22.02.2018

Nakon izuzetno uspješne godine i koncerata širom Evrope, ali i Sjedinjenih Država, Kine, Turske i dr., Damir sa svojim bendom kreće na put već krajem marta i stiže u Amsterdam, Kopenhagen, Tilburg, Aarhus, Aalborg, Odensee, Podgoricu, Tribalj...

akl
Zajednička izložba najboljih studenata Akademije u Raiffeisen GALERIJI
15.02.2018

RAIFFEISEN BANKA NASTAVILA USPJEŠNU SARADNJU S AKADEMIJOM LIKOVNIH UMJETNOSTI

amra
Amra Silajdžić-Džeko: Kosa će narasti, ali osmjeh te djece je neprocjenjiv
13.02.2018

Taj simboličan gest je bilo nešto najmanje što sam mogla uraditi

SBF