Lutrija BiH
mig

IOM - Utrostručen broj migranata koji stižu u Španiju

11.08.2017
MADRID, 11. aug,2017

 Španija bi mogla nadmašiti Grčku u ovoj godini po broju migranata koji stižu morskim putem - od kojih neki dolaze na plaže popularne među turistima - na iznenađenje španskih gostiju.

Kupači na plaži u južnoj Španiji bili su zapanjeni u srijedu kada je crni gumeni čamac prepun migranata stigao do obale. Njegovi putnici brzo su iskočili iz čamca i nestali su u obližnjim brdima.

Sudeći po Međunarodnoj organizaciji za migracije, skoro 8.200 migranata stiglo je u Španiju od aprila - trostruko više nego u istom periodu prošle godine. Kao destinacija za migrante, Španija bi brzo mogla stići Grčku, gdje je 11.713 ljudi došlo u istom vremenskom okviru i koja nastavlja da se bori s prilivom izbjeglica, prenosi AFP.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kim
Posjedovanje nuklearnog oružja 'pitanje života i smrti' za Sjevernu Koreju
20.10.2017

tm
May: Britanija će ispoštovati obaveze prema EU
20.10.2017

Čelnici EU izjavili su da May nije iznijela nikakve nove ponude i da je samo ponovila svoj stav da mnogi od zahtjeva EU "nemaju zakonsko upotrište", prenosi Reuters.

tusk
Tusk: Čelnici EU dali zeleno svjetlo za drugu fazu pregovora o Brexitu
20.10.2017

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk izjavio je u petak da je 27 čelnika EU na sastanku u Bruxellesu pristalo da da zeleno svijetlo za interne pripreme za drugu fazu razgovora o Brexitu s Londonom.