Raiffeisen
mig

IOM - Utrostručen broj migranata koji stižu u Španiju

11.08.2017
MADRID, 11. aug,2017

 Španija bi mogla nadmašiti Grčku u ovoj godini po broju migranata koji stižu morskim putem - od kojih neki dolaze na plaže popularne među turistima - na iznenađenje španskih gostiju.

Kupači na plaži u južnoj Španiji bili su zapanjeni u srijedu kada je crni gumeni čamac prepun migranata stigao do obale. Njegovi putnici brzo su iskočili iz čamca i nestali su u obližnjim brdima.

Sudeći po Međunarodnoj organizaciji za migracije, skoro 8.200 migranata stiglo je u Španiju od aprila - trostruko više nego u istom periodu prošle godine. Kao destinacija za migrante, Španija bi brzo mogla stići Grčku, gdje je 11.713 ljudi došlo u istom vremenskom okviru i koja nastavlja da se bori s prilivom izbjeglica, prenosi AFP.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

met
Aktivirana eksplozivna naprava u stanici metroa u New Yorku
11.12.2017

Policijski zvaničnik izjavio je u ponedjeljak kako se vjeruje da je eksplozivna naprava aktivirana u stanici metroa na Manhattanu.

puti
Putin u nenajavljenoj posjeti Siriji objavio povlačenje ruskih vojnika
11.12.2017

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je naredio djelimično povlačenje vojnika iz Sirije tokom nenajavljene posjete vojnoj bazi na mediteranskoj obali.

zoi
Ruski skakači za nastup na OI 2018.
11.12.2017

Ruska reprezentacija u skijaškim skokovima odlučila je da nastupi na olimpijskim igrama u Pyeongchangu u februaru naredne godine pod neutralnom zastavom.