vod

ViK Sarajevo: Dodatne količine vode s Bačeva

11.08.2017
SARAJEVO, 11. aug. 2017

Uprava preduzeća KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo, na čelu s direktorom Nezirom Hadžićem, uložila je ogroman napor, da se uspostavi saradnja sa Vodovodom grada Istanbula – ISKI.

Rezulatat te uspješne saradnje je jučerašnje puštanje u rad još jednog bunara na najvećem Izvorištu „Bačevo“, saopćeno je danas iz ViK-a.

To je treći bunar u nizu novoizgrađenih bunara, što sa prethodna dva čini, da će u sistem biti pušteno novih dodatnih 150 l/s vode.

U protekla dva mjeseca, velikim zalaganjem uposlenika KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, koji su učestvovali  na izgradnji objekata i instaliranju hidromašinske i elektro opreme, ti veoma važni radovi su privedeni kraju.   

Radovi su rezultat saradnje Istanbulskog vodovoda  (ISKI) i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, koja će se nastaviti u vidu materijalno tehničke pomoći, što će doprinijeti rješavanju problema vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo.

- Puštanjem u rad ovog bunara, dobićemo dodatnih 50 l/s vode u sistemu. Nove količine vode sa ovog bunara su usmjerene u potisni cjevovod, za pravac pumpanja Rezervoara „Mojmilo“, što će značiti, da se u sušnom periodu ublaže noćne redukcije vode u Kantonu Sarajevo. Ovo predstavlja još jedan korak  ka stabilizaciji i normalizaciji vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo - rekao je  direktor ViK-a.

Pumpu za taj novoizgrađeni bunar donirao je Vodovod grada Istanbula -  ISKI.

Nakon ispitivanja kvaliteta vode, nove količine su već u sistemu. To je treći novoizgrađeni bunar u kraćem periodu.  

Sve aktivnosti Uprave preduzeća, na čelu s direktorom Hadžićem, koje se provode, usmjerenu sa ka ostvarenju projekta  „Sarajevo bez redukcija“. 

Memorandum o razumijevanju između Istanbulskog vodovoda ( ISKI ) i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo su potpisali direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo i direktor Vodovoda Istanbul  ISKI Fatih Turan, podsjećaju iz ViK-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine