Raiffeisen
gra

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Ivanica zadržavanja do dva sata

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Zbog izrazito visokih temperatura u dnevnim satima, savjetuju se vozači da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Apel za sve učesnike u saobraćaju (uključujući i motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Upozorava se na blizinu požara na dionici Baraći-prevoj Mlinište (M-15 Mrkonjić Grad-Glamoč). Također se skreće pažnja na izlaske divljih konja na prijevoju Borova Glava (M-16 Livno-Šuica). 

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Ivanica pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su do dva sata. Na GP Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, a na prijelazima Deleuša i Osoje zadržavanja su oko 30 minuta. Na GP Doljani na ulazu u BiH čeka se također do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća, saopćeno je iz BIHAMK-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.