gra

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Ivanica zadržavanja do dva sata

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Zbog izrazito visokih temperatura u dnevnim satima, savjetuju se vozači da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Apel za sve učesnike u saobraćaju (uključujući i motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Upozorava se na blizinu požara na dionici Baraći-prevoj Mlinište (M-15 Mrkonjić Grad-Glamoč). Također se skreće pažnja na izlaske divljih konja na prijevoju Borova Glava (M-16 Livno-Šuica). 

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Ivanica pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su do dva sata. Na GP Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, a na prijelazima Deleuša i Osoje zadržavanja su oko 30 minuta. Na GP Doljani na ulazu u BiH čeka se također do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća, saopćeno je iz BIHAMK-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine