Brinemo za okoliš
gra

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Ivanica zadržavanja do dva sata

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Zbog izrazito visokih temperatura u dnevnim satima, savjetuju se vozači da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Apel za sve učesnike u saobraćaju (uključujući i motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Upozorava se na blizinu požara na dionici Baraći-prevoj Mlinište (M-15 Mrkonjić Grad-Glamoč). Također se skreće pažnja na izlaske divljih konja na prijevoju Borova Glava (M-16 Livno-Šuica). 

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Ivanica pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su do dva sata. Na GP Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, a na prijelazima Deleuša i Osoje zadržavanja su oko 30 minuta. Na GP Doljani na ulazu u BiH čeka se također do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća, saopćeno je iz BIHAMK-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

iv
Ivanić: Vojna vježba ne može biti održana bez plana Predsjedništva BiH
20.02.2018

Ivanić je ovo naveo u pismu entitetskom predsjedniku Miloradu Dodiku, povodom njegovog jučerašnjeg dopisa u vezi s ovom vojnom vježbom.

fna
„2Cellos“ spremni za muzičko slavlje u sarajevskoj „Zetri“ 10. marta
20.02.2018

Mladi briljantni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2Cellos", u sarajevskoj Zetri će 10. marta prirediti spektakularni muzički koncert.

in
U BiH dramatična diskriminacija prema neratnim invalidima
20.02.2018

- To je nedopustivo jer su sve osobe s invaliditetom jednake bez obzira na uzrok i takvu praksu treba uporno mijenjati - navela je Bešlija.

SBF