Brinemo za okoliš
pl

Za poljoprivrednike u općini Centar još 12 plastenika

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Općina Centar Sarajevo planirala je u ovogodišnjem budžetu 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom, koji će biti dodjeljeni zainteresiranim poljoprivrednicima - socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U junu ove godine plastenike je dobilo 18 domaćinstava s područja centralne sarajevske općine, a kako bi ta donacija obuhvatila još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić donio je odluku kojom je odobrena dodjela plastenika za još 12 domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i ispunila propisane kriterije.

To su: Hašim Muharemović, Almasa Oruć, Hilmo Durić, Dževad Hamza, Ermin Oćuz, Ragib Avdić, Meho Muharemović, Meho Bukarić, Mustafa Ašćić, Rajko Varešić i Hasib Ramić.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima plastenika bit će organizirano u narednih desetak dana, a postavljanje doniranih plastenika će započeti u septembru ove godine. 

Pravo učešća u ovom projektu imali su stanovnici općine Centar koji posjeduju ili su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju. U javnom pozivu su bili navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, bodove dobivaju nezaposlene osobe, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši , saopćeno je iz Općine Centar.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

iv
Ivanić: Vojna vježba ne može biti održana bez plana Predsjedništva BiH
20.02.2018

Ivanić je ovo naveo u pismu entitetskom predsjedniku Miloradu Dodiku, povodom njegovog jučerašnjeg dopisa u vezi s ovom vojnom vježbom.

fna
„2Cellos“ spremni za muzičko slavlje u sarajevskoj „Zetri“ 10. marta
20.02.2018

Mladi briljantni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2Cellos", u sarajevskoj Zetri će 10. marta prirediti spektakularni muzički koncert.

in
U BiH dramatična diskriminacija prema neratnim invalidima
20.02.2018

- To je nedopustivo jer su sve osobe s invaliditetom jednake bez obzira na uzrok i takvu praksu treba uporno mijenjati - navela je Bešlija.

SBF