Raiffeisen
pl

Za poljoprivrednike u općini Centar još 12 plastenika

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Općina Centar Sarajevo planirala je u ovogodišnjem budžetu 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom, koji će biti dodjeljeni zainteresiranim poljoprivrednicima - socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U junu ove godine plastenike je dobilo 18 domaćinstava s područja centralne sarajevske općine, a kako bi ta donacija obuhvatila još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić donio je odluku kojom je odobrena dodjela plastenika za još 12 domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i ispunila propisane kriterije.

To su: Hašim Muharemović, Almasa Oruć, Hilmo Durić, Dževad Hamza, Ermin Oćuz, Ragib Avdić, Meho Muharemović, Meho Bukarić, Mustafa Ašćić, Rajko Varešić i Hasib Ramić.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima plastenika bit će organizirano u narednih desetak dana, a postavljanje doniranih plastenika će započeti u septembru ove godine. 

Pravo učešća u ovom projektu imali su stanovnici općine Centar koji posjeduju ili su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju. U javnom pozivu su bili navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, bodove dobivaju nezaposlene osobe, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši , saopćeno je iz Općine Centar.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.