pl

Za poljoprivrednike u općini Centar još 12 plastenika

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Općina Centar Sarajevo planirala je u ovogodišnjem budžetu 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom, koji će biti dodjeljeni zainteresiranim poljoprivrednicima - socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U junu ove godine plastenike je dobilo 18 domaćinstava s područja centralne sarajevske općine, a kako bi ta donacija obuhvatila još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić donio je odluku kojom je odobrena dodjela plastenika za još 12 domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i ispunila propisane kriterije.

To su: Hašim Muharemović, Almasa Oruć, Hilmo Durić, Dževad Hamza, Ermin Oćuz, Ragib Avdić, Meho Muharemović, Meho Bukarić, Mustafa Ašćić, Rajko Varešić i Hasib Ramić.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima plastenika bit će organizirano u narednih desetak dana, a postavljanje doniranih plastenika će započeti u septembru ove godine. 

Pravo učešća u ovom projektu imali su stanovnici općine Centar koji posjeduju ili su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju. U javnom pozivu su bili navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, bodove dobivaju nezaposlene osobe, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši , saopćeno je iz Općine Centar.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine