Apoteke Sarajevo
air

Novi Wizz ambasadori u Bosni i Hercegovini

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u regionu centralne i istočne Evrope, izabrao je 31 novog Wizz ambasadora koji će predstavljati Wizz u Bosni i Hercegovini u naredne dvije godine.

Više od 290.000 glasova je primljeno tokom dvonedjeljnog online glasanja tokom koga je od Wizz Airovih sljedbenika preko društvene mreže Facebook traženo da izaberu novu generaciju WIZZ ambasadora.

Takmičila su se se 83 kandidata kojima je data mogućnost da objasne javnosti zašto žele ulogu Wizz ambasadora i da predstave svoju strast za poslom stjuardese ili stjuarda.

Novoizabrani Wizz ambasadori će predstavljati kompaniju i svoju zemlju u kojoj Wizz Air ima bazu na raznim događajima, poput konferencija za novinare, proslava značajnih dostignuća, izbora za nove članove kabinske posade i bit će dostupni za davanje intervjua magazinima, radio stanicama i televizijskim kanalima diljem Evrope.

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 85 aviona Airbus A320 i A321 na više od 500 linija iz 28 baza, povezujući 142 destinacija u 43 zemlje.

U ovoj kompaniji radi oko 3.300 osoba, a u prošloj poslovnoj godini koja je završena 31. marta, prevezeno je 23,8 miliona putnika, saopćeno je iz Wizz Aira.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.