Brinemo za okoliš
air

Novi Wizz ambasadori u Bosni i Hercegovini

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u regionu centralne i istočne Evrope, izabrao je 31 novog Wizz ambasadora koji će predstavljati Wizz u Bosni i Hercegovini u naredne dvije godine.

Više od 290.000 glasova je primljeno tokom dvonedjeljnog online glasanja tokom koga je od Wizz Airovih sljedbenika preko društvene mreže Facebook traženo da izaberu novu generaciju WIZZ ambasadora.

Takmičila su se se 83 kandidata kojima je data mogućnost da objasne javnosti zašto žele ulogu Wizz ambasadora i da predstave svoju strast za poslom stjuardese ili stjuarda.

Novoizabrani Wizz ambasadori će predstavljati kompaniju i svoju zemlju u kojoj Wizz Air ima bazu na raznim događajima, poput konferencija za novinare, proslava značajnih dostignuća, izbora za nove članove kabinske posade i bit će dostupni za davanje intervjua magazinima, radio stanicama i televizijskim kanalima diljem Evrope.

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 85 aviona Airbus A320 i A321 na više od 500 linija iz 28 baza, povezujući 142 destinacija u 43 zemlje.

U ovoj kompaniji radi oko 3.300 osoba, a u prošloj poslovnoj godini koja je završena 31. marta, prevezeno je 23,8 miliona putnika, saopćeno je iz Wizz Aira.



NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

iv
Ivanić: Vojna vježba ne može biti održana bez plana Predsjedništva BiH
20.02.2018

Ivanić je ovo naveo u pismu entitetskom predsjedniku Miloradu Dodiku, povodom njegovog jučerašnjeg dopisa u vezi s ovom vojnom vježbom.

fna
„2Cellos“ spremni za muzičko slavlje u sarajevskoj „Zetri“ 10. marta
20.02.2018

Mladi briljantni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2Cellos", u sarajevskoj Zetri će 10. marta prirediti spektakularni muzički koncert.

in
U BiH dramatična diskriminacija prema neratnim invalidima
20.02.2018

- To je nedopustivo jer su sve osobe s invaliditetom jednake bez obzira na uzrok i takvu praksu treba uporno mijenjati - navela je Bešlija.

SBF