Brinemo za okoliš
bihamk

BIHAMK - Poziv vozačima da voze opreznije i izbjegavaju rizična preticanja

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug.2017

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da  se  na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučuju se češće pauze. Apeluje se na vozače i da voze opreznije i  izbjegavaju rizična preticanja. 

Skreće se pažnja na izlaske divljih konja na kolovoz na prijevoju Borova Glava, na magistralnom putu M-16 Livno-Šuica. Upozorava se i na blizinu požara na dionici Baraći-prijevoj Mlinište, na magistralnom putu M-15 Mrkonjić-Grad - Glamoč.  

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.  

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj. 

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH nema dužih zadržavanja, ali se na ulazu u Hrvatsku (GP Gornji Brgat) čeka od 60 do 90 minuta. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko  sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.  
Podsjećaju se vozači da su, za međunarodni promet vozila,  privremeno otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

iv
Ivanić: Vojna vježba ne može biti održana bez plana Predsjedništva BiH
20.02.2018

Ivanić je ovo naveo u pismu entitetskom predsjedniku Miloradu Dodiku, povodom njegovog jučerašnjeg dopisa u vezi s ovom vojnom vježbom.

fna
„2Cellos“ spremni za muzičko slavlje u sarajevskoj „Zetri“ 10. marta
20.02.2018

Mladi briljantni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2Cellos", u sarajevskoj Zetri će 10. marta prirediti spektakularni muzički koncert.

in
U BiH dramatična diskriminacija prema neratnim invalidima
20.02.2018

- To je nedopustivo jer su sve osobe s invaliditetom jednake bez obzira na uzrok i takvu praksu treba uporno mijenjati - navela je Bešlija.

SBF