bihamk

BIHAMK - Poziv vozačima da voze opreznije i izbjegavaju rizična preticanja

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug.2017

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da  se  na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučuju se češće pauze. Apeluje se na vozače i da voze opreznije i  izbjegavaju rizična preticanja. 

Skreće se pažnja na izlaske divljih konja na kolovoz na prijevoju Borova Glava, na magistralnom putu M-16 Livno-Šuica. Upozorava se i na blizinu požara na dionici Baraći-prijevoj Mlinište, na magistralnom putu M-15 Mrkonjić-Grad - Glamoč.  

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.  

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj. 

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH nema dužih zadržavanja, ali se na ulazu u Hrvatsku (GP Gornji Brgat) čeka od 60 do 90 minuta. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko  sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.  
Podsjećaju se vozači da su, za međunarodni promet vozila,  privremeno otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine