Raiffeisen
bihamk

BIHAMK - Poziv vozačima da voze opreznije i izbjegavaju rizična preticanja

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug.2017

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da  se  na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučuju se češće pauze. Apeluje se na vozače i da voze opreznije i  izbjegavaju rizična preticanja. 

Skreće se pažnja na izlaske divljih konja na kolovoz na prijevoju Borova Glava, na magistralnom putu M-16 Livno-Šuica. Upozorava se i na blizinu požara na dionici Baraći-prijevoj Mlinište, na magistralnom putu M-15 Mrkonjić-Grad - Glamoč.  

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.  

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj. 

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH nema dužih zadržavanja, ali se na ulazu u Hrvatsku (GP Gornji Brgat) čeka od 60 do 90 minuta. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko  sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.  
Podsjećaju se vozači da su, za međunarodni promet vozila,  privremeno otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.