Apoteke Sarajevo
rut

Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Projekt "Rutmap" - interaktivna turistička mapa, odnosno gradski vodič s virtualnim prikazom ulica i objekata od 360º, uz informacije o turističkim atrakcijama koje omogućavaju kretanje kroz grad, postaje još napredniji uz novu nadograđenu mobilnu aplikaciju.

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu. 

Mobilni i virtualni Rutmap predstavlja svojevrstan gradski vodič koji u svakom trenutku nudi brojne informacije i omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika.

Za ljubitelje dobre zabave, Rutmap nudi informaciju o svim najznačajnijim dešavanjima u gradu, kao i odabir prema posebnim kategorijama - hrana i piće, noćni život, itd.

Napravljena je nova kategorija turističke ture koju korisnici mogu koristiti i bez online navigacije. Tako će turisti moći u ''offline modu'' posjetiti najznačajnija mjesta u Sarajevu uz GPS lokaciju/pratnju korisnika i preuzeti audio sadržaj za one lokacije koje žele posjetiti bez pratnje vodiča, pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti.

Aplikacija nudi brojne mogućnosti i informacije, uz preporuku da skrivene kutke i turistički šarm Sarajeva turisti upoznaju u pratnji stručnog turističkog vodiča ili u aranžmanu turističke agencije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bl
Jelena Rozga i Jole na 'Blidinje Zima Festu'
12.12.2017

Veliki zimski festival "Blidinje Zima Fest", uz spektakularni doček nove 2018. godine, bit će po prvi put upriličen na samom skijalištu u Parku prirode Blidinje.

bo
BiH i Kina jačaju odnose u oblasti sigurnosti i turističke saradnje
11.12.2017

Ambasadorica Bo zahvalila je danas tokom sastanka ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću za izniman doprinos na uspostavi bezviznog režima, koji je izazvao veliku pažnju u kineskim medijima.

tur
BiH - Za deset mjeseci više od 1,1 milion turista
11.12.2017

U periodu januar – oktobar 2017. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.149.721 posjetu, što je više za 14 posto i 2.374.918 noćenja, što je više za 12,8 posto u odnosu na isti period 2016. godine.