Lutrija BiH
rut

Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Projekt "Rutmap" - interaktivna turistička mapa, odnosno gradski vodič s virtualnim prikazom ulica i objekata od 360º, uz informacije o turističkim atrakcijama koje omogućavaju kretanje kroz grad, postaje još napredniji uz novu nadograđenu mobilnu aplikaciju.

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu. 

Mobilni i virtualni Rutmap predstavlja svojevrstan gradski vodič koji u svakom trenutku nudi brojne informacije i omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika.

Za ljubitelje dobre zabave, Rutmap nudi informaciju o svim najznačajnijim dešavanjima u gradu, kao i odabir prema posebnim kategorijama - hrana i piće, noćni život, itd.

Napravljena je nova kategorija turističke ture koju korisnici mogu koristiti i bez online navigacije. Tako će turisti moći u ''offline modu'' posjetiti najznačajnija mjesta u Sarajevu uz GPS lokaciju/pratnju korisnika i preuzeti audio sadržaj za one lokacije koje žele posjetiti bez pratnje vodiča, pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti.

Aplikacija nudi brojne mogućnosti i informacije, uz preporuku da skrivene kutke i turistički šarm Sarajeva turisti upoznaju u pratnji stručnog turističkog vodiča ili u aranžmanu turističke agencije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.