Brinemo za okoliš
rut

Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Projekt "Rutmap" - interaktivna turistička mapa, odnosno gradski vodič s virtualnim prikazom ulica i objekata od 360º, uz informacije o turističkim atrakcijama koje omogućavaju kretanje kroz grad, postaje još napredniji uz novu nadograđenu mobilnu aplikaciju.

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu. 

Mobilni i virtualni Rutmap predstavlja svojevrstan gradski vodič koji u svakom trenutku nudi brojne informacije i omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika.

Za ljubitelje dobre zabave, Rutmap nudi informaciju o svim najznačajnijim dešavanjima u gradu, kao i odabir prema posebnim kategorijama - hrana i piće, noćni život, itd.

Napravljena je nova kategorija turističke ture koju korisnici mogu koristiti i bez online navigacije. Tako će turisti moći u ''offline modu'' posjetiti najznačajnija mjesta u Sarajevu uz GPS lokaciju/pratnju korisnika i preuzeti audio sadržaj za one lokacije koje žele posjetiti bez pratnje vodiča, pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti.

Aplikacija nudi brojne mogućnosti i informacije, uz preporuku da skrivene kutke i turistički šarm Sarajeva turisti upoznaju u pratnji stručnog turističkog vodiča ili u aranžmanu turističke agencije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF