rut

Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Projekt "Rutmap" - interaktivna turistička mapa, odnosno gradski vodič s virtualnim prikazom ulica i objekata od 360º, uz informacije o turističkim atrakcijama koje omogućavaju kretanje kroz grad, postaje još napredniji uz novu nadograđenu mobilnu aplikaciju.

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu. 

Mobilni i virtualni Rutmap predstavlja svojevrstan gradski vodič koji u svakom trenutku nudi brojne informacije i omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika.

Za ljubitelje dobre zabave, Rutmap nudi informaciju o svim najznačajnijim dešavanjima u gradu, kao i odabir prema posebnim kategorijama - hrana i piće, noćni život, itd.

Napravljena je nova kategorija turističke ture koju korisnici mogu koristiti i bez online navigacije. Tako će turisti moći u ''offline modu'' posjetiti najznačajnija mjesta u Sarajevu uz GPS lokaciju/pratnju korisnika i preuzeti audio sadržaj za one lokacije koje žele posjetiti bez pratnje vodiča, pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti.

Aplikacija nudi brojne mogućnosti i informacije, uz preporuku da skrivene kutke i turistički šarm Sarajeva turisti upoznaju u pratnji stručnog turističkog vodiča ili u aranžmanu turističke agencije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.

bh putovanja
Portal bhputovanja.ba i na engleskom jeziku
07.08.2017

Web portal i web magazin www.bhputovanja.ba ima izdanje i na engleskom jeziku.