crv

Kamp mladih Crvenog križa FBiH na Boračkom jezeru

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine od 10. do 14. augusta organizira 11. tradicionalni Kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH, koji će biti održan na Boračkom jezeru.

Kamp se organizira povodom obilježavanje 12. augusta Međunarodnog dana mladih.

U Kampu će učestvovati oko 60 mladih volontera iz više od 25 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Tokom trajanja kampa učesnici će proći kroz edukacije o temi prve pomoći i prevencije trgovine ljudima, čime će sredine iz kojih dolaze dobiti instruktore koji će stečeno znanje nastaviti širiti među svojim vršnjacima, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine