Brinemo za okoliš
crv

Kamp mladih Crvenog križa FBiH na Boračkom jezeru

10.08.2017
SARAJEVO, 10. aug. 2017

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine od 10. do 14. augusta organizira 11. tradicionalni Kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH, koji će biti održan na Boračkom jezeru.

Kamp se organizira povodom obilježavanje 12. augusta Međunarodnog dana mladih.

U Kampu će učestvovati oko 60 mladih volontera iz više od 25 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Tokom trajanja kampa učesnici će proći kroz edukacije o temi prve pomoći i prevencije trgovine ljudima, čime će sredine iz kojih dolaze dobiti instruktore koji će stečeno znanje nastaviti širiti među svojim vršnjacima, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

iv
Ivanić: Vojna vježba ne može biti održana bez plana Predsjedništva BiH
20.02.2018

Ivanić je ovo naveo u pismu entitetskom predsjedniku Miloradu Dodiku, povodom njegovog jučerašnjeg dopisa u vezi s ovom vojnom vježbom.

fna
„2Cellos“ spremni za muzičko slavlje u sarajevskoj „Zetri“ 10. marta
20.02.2018

Mladi briljantni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2Cellos", u sarajevskoj Zetri će 10. marta prirediti spektakularni muzički koncert.

in
U BiH dramatična diskriminacija prema neratnim invalidima
20.02.2018

- To je nedopustivo jer su sve osobe s invaliditetom jednake bez obzira na uzrok i takvu praksu treba uporno mijenjati - navela je Bešlija.

SBF