Brinemo za okoliš
sreb

Nijemac uhićen zbog pokušaja krijumčarenja 12 srebrnih poluga

08.08.2017


SARAJEVO, 8.avg. 2017

Pripadnici Granične policije BiH u utorak su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod kontrolirali automobil BMW kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji državljanin SR Njemačke W.N.A.S.L., priopćeno je iz Granične policije BiH.

 Detaljnim pregledom vozila njemačkih registarskih tablica na više mjesta je otkriveno 12 srebrnih poluga težine 12 kilograma. U pretincu je pronađeno i 19 srebrnih kovanica. Državljanin Njemačke je uhićen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti predano izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje".  Poluge i kovanice su privremeno oduzeti.

 Službenici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša prilikom izlaska iz BiH uhitili tridesetogodišnjeg državljanina Sjedinjenih Američkih Država bosanskohercegovačkog podrijetla. Utvrđeno je da H. E. Potražuje Županijski sud u Bihaću zbog kaznenog djela "razbojništvo".  Predan je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

 Istoga dana, službenici Postrojbe Granične policije Bijeljina prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi su uhitili četrdesetdvogodišnjeg državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da V. V. potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela "ugrožavanje sigurnosti". Predan je službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske.

 Službenici Postrojbe Granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula u ponedjeljak nisu dopustili ulazak sedmero državljana Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Idućim letom bit će vraćeni u Istanbul, navodi se u priopćenju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF