Lutrija BiH
sreb

Nijemac uhićen zbog pokušaja krijumčarenja 12 srebrnih poluga

08.08.2017


SARAJEVO, 8.avg. 2017

Pripadnici Granične policije BiH u utorak su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod kontrolirali automobil BMW kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji državljanin SR Njemačke W.N.A.S.L., priopćeno je iz Granične policije BiH.

 Detaljnim pregledom vozila njemačkih registarskih tablica na više mjesta je otkriveno 12 srebrnih poluga težine 12 kilograma. U pretincu je pronađeno i 19 srebrnih kovanica. Državljanin Njemačke je uhićen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti predano izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje".  Poluge i kovanice su privremeno oduzeti.

 Službenici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša prilikom izlaska iz BiH uhitili tridesetogodišnjeg državljanina Sjedinjenih Američkih Država bosanskohercegovačkog podrijetla. Utvrđeno je da H. E. Potražuje Županijski sud u Bihaću zbog kaznenog djela "razbojništvo".  Predan je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

 Istoga dana, službenici Postrojbe Granične policije Bijeljina prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi su uhitili četrdesetdvogodišnjeg državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da V. V. potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela "ugrožavanje sigurnosti". Predan je službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske.

 Službenici Postrojbe Granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula u ponedjeljak nisu dopustili ulazak sedmero državljana Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Idućim letom bit će vraćeni u Istanbul, navodi se u priopćenju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.