Apoteke Sarajevo
sreb

Nijemac uhićen zbog pokušaja krijumčarenja 12 srebrnih poluga

08.08.2017


SARAJEVO, 8.avg. 2017

Pripadnici Granične policije BiH u utorak su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod kontrolirali automobil BMW kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji državljanin SR Njemačke W.N.A.S.L., priopćeno je iz Granične policije BiH.

 Detaljnim pregledom vozila njemačkih registarskih tablica na više mjesta je otkriveno 12 srebrnih poluga težine 12 kilograma. U pretincu je pronađeno i 19 srebrnih kovanica. Državljanin Njemačke je uhićen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti predano izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje".  Poluge i kovanice su privremeno oduzeti.

 Službenici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša prilikom izlaska iz BiH uhitili tridesetogodišnjeg državljanina Sjedinjenih Američkih Država bosanskohercegovačkog podrijetla. Utvrđeno je da H. E. Potražuje Županijski sud u Bihaću zbog kaznenog djela "razbojništvo".  Predan je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

 Istoga dana, službenici Postrojbe Granične policije Bijeljina prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi su uhitili četrdesetdvogodišnjeg državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da V. V. potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela "ugrožavanje sigurnosti". Predan je službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske.

 Službenici Postrojbe Granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula u ponedjeljak nisu dopustili ulazak sedmero državljana Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Idućim letom bit će vraćeni u Istanbul, navodi se u priopćenju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bin
Pljačkaši iz TC 'Bingo' u Bugojnu otuđili 64.000 KM
11.12.2017

Policija traga za nepoznatim osobama koje su sinoć oko 19 sati opljačkale Tržni centar “Bingo” u ulici Ciglane u tom gradu.

bin
Maskirani razbojnici opljačkali trgovački centar „Bingo“ u Bugojnu
11.12.2017

Maskirani razbojnici, naoružani automatskim puškama, opljačkali su sinoć oko 19.00 sati Trgovački centar „Bingo“ u Bugojnu.

sa
Nastavak suđenja u predmetu Sanjin Sefić i drugi zakazan za 20. decembra
07.12.2017

Inače, suđenje u predmetu "Sanjin Sefić i drugi" počelo je 21. marta, ali je zbog proteka roka dužeg od 30 dana između dva ročišta, 17. jula, formalno, počelo iznova.