Raiffeisen
123

Sjeverna Koreja: Nema pregovora u vezi s nuklearnim programom

07.08.2017

MANILA, 7. aug. 2017

Šef sjevernokorejske diplomatije tvrdi da "ni pod kakvim uslovima" Sjever neće pregovarati o svom programu nuklearnog naoružanja ili balističkih projektila. 

Ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho također je kazao da njegova zemlja nema namjeru koristiti nuklearno oružje protv bilo koje zemlje "izuzev SAD-a". Dodao je da je jedini način da se to promjeni da se treća zemlja pridruži američkoj akciji protiv Sjeverne Koreje.

Bilo je planirano da Ri održi konferenciju za novinare u Manili, ggdje se azijsko-pacifički diplomati okupljaju na sastanku Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) . Umjesto toga, Rijev portparol dao je novinarima papir s Rijevim govorom održanim tokom sastanka.

Ri tvrdi u govoru da je odgovornost za krizu na Korejskom poluotoku isključivo na Sjedinjenim Državama. Dodao je da je Sjever "spreman da SAD nauči teškoj lekciji svojim nuklearnim strateškim snagama", prenosi agencija AP. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

euro
Po 350.000 eura svakom njemačkom nogometašu za odbranu titule u Rusiji
13.12.2017

- Našim igračima mogućnost da postanu dvaput zaredom svjetski prvaci prvi put u povijesti predstavlja veliku motivaciju -rekao je predsjednik Saveza Reinhard Grindel.

er
Erdogan: Izrael je "teroristička država"
13.12.2017

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan oštro je kritikovao Izrael na otvaranju samita Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu, nazivajući ga "terorističkom državom".

abb
Abbas: SAD daje Jerusalem kao da je američki grad
13.12.2017

- Oni su prešli sve crvene linije - kazao je.