Apoteke Sarajevo
rex

Tillerson: Rusija pokazala 'izvjesnu spremnost' da razgovara o ukrajinskoj krizi

07.08.2017
MANILA, 7. aug. 2017

Američki državni sekretar Rex Tillerson izjavio je da je Rusija pokazala "izvjesnu spremnost" da započne razgovore o rješenju ukrajinske krize.

Tillerson je dao tu izjavu nakon sastanka s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom. Nakon sastanka, šef ruske diplomatije je objavio da će Trumpova administracija poslati novog posebnog izaslanika za Ukrajinu u Moskvu radi razgovora s ruskim zvaničnicima.

Tillerson je izjavio da su SAD oprezne kada koordiniraju kurs akcije sa svim stranama umješanim u sukob. Dodao je da se treba izbjeći utisak da SAD pokušavaju da postignu sporazum koji bi išao na štetu interesa bilo koje od strana.

Šef američke diplomatije naglasio je da SAD imaju duboke razlike s Rusijom u brojnim pitanjima, uključujući i ukrajinsku krizu, ali je kazao da nije dobra ideja "jednostavno prekinuti sve veze zbog samo jednog pitanja".

Tillerson je izjavio da Sjedinjene Države i Rusija trebaju još raspravljati o pitanjima bitnim za nacionalnu sigurnost, prenosi Associated Press.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mac
Macron i Merkel danas o reformama EU i eurozone
19.01.2018

Kancelarka dolazi u zvaničnu posjetu, a na dnevnom redu su brojne evropske i globalne teme.

tur
Turska neće prihvatiti ništa manje od članstva u EU
19.01.2018

Celik je rekao da Evropska unija ne poštuje sve odredbe ugovore o migrantima te da obećana finansijska pomoć za izbjeglice ne dolazi pravom dinamikom.

kon
CNN: SAD su pred novom velikom političkom krizom zbog budžeta
19.01.2018

Sjedinjene Američke Države su pred velikom političkom krizom, piše CNN pojašnjavajući blokadu usvajanja budžeta i odluke o privremenom finansiranju do 16. februara.