Lutrija BiH
rex

Tillerson: Rusija pokazala 'izvjesnu spremnost' da razgovara o ukrajinskoj krizi

07.08.2017
MANILA, 7. aug. 2017

Američki državni sekretar Rex Tillerson izjavio je da je Rusija pokazala "izvjesnu spremnost" da započne razgovore o rješenju ukrajinske krize.

Tillerson je dao tu izjavu nakon sastanka s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom. Nakon sastanka, šef ruske diplomatije je objavio da će Trumpova administracija poslati novog posebnog izaslanika za Ukrajinu u Moskvu radi razgovora s ruskim zvaničnicima.

Tillerson je izjavio da su SAD oprezne kada koordiniraju kurs akcije sa svim stranama umješanim u sukob. Dodao je da se treba izbjeći utisak da SAD pokušavaju da postignu sporazum koji bi išao na štetu interesa bilo koje od strana.

Šef američke diplomatije naglasio je da SAD imaju duboke razlike s Rusijom u brojnim pitanjima, uključujući i ukrajinsku krizu, ali je kazao da nije dobra ideja "jednostavno prekinuti sve veze zbog samo jednog pitanja".

Tillerson je izjavio da Sjedinjene Države i Rusija trebaju još raspravljati o pitanjima bitnim za nacionalnu sigurnost, prenosi Associated Press.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gen.sek
Generalni sekretar Lige muslimanskoga svijeta: Različitost fetvi i njihova pravna neutemeljenost i neefikasnost spadaju u problematične dileme
21.10.2017

U povodu organiziranja međunarodne konferencije koju je organizovalo Egipatsko muftijstvo i Generalni sekretarijat muftijstava i savjetodavnih tijela muftijstava širom svijeta čije je sjedište u Kairu, oglasila se Liga muslimanskog svijeta (Rabita) s

kim
Posjedovanje nuklearnog oružja 'pitanje života i smrti' za Sjevernu Koreju
20.10.2017

tm
May: Britanija će ispoštovati obaveze prema EU
20.10.2017

Čelnici EU izjavili su da May nije iznijela nikakve nove ponude i da je samo ponovila svoj stav da mnogi od zahtjeva EU "nemaju zakonsko upotrište", prenosi Reuters.