Apoteke Sarajevo
bh putovanja

Portal bhputovanja.ba i na engleskom jeziku

07.08.2017
SARAJEVO, 7. aug. 2017

- Na ovaj način želimo doprijeti do svakog potencijalnog posjetioca iz bilo koje destinacije u svijetu, upoznati ga sa ljepotama Bosne i Hercegovine, savjetovati i  navesti ga da dođe i posjeti našu zemlju. Ovim portalom na engleskom jeziku  želimo da  doprinosimo promociji naše zemlje u svijetu kao atraktivne i zanimljive turističke destinacije - poručuju iz Redakcije bhputovanja.ba.

U saopćenju se navodi da web portal bhputovanja.ba postoji skoro dvije godine a prvenstvena namjena mu je bila da građane Bosne i Hercegovine upozna s ljepotama vlastite zemlje te ih navede na posjetu predloženim destinacijama, a čime bi se doprinjelo promociji i razvoju tz. unutrašnjeg turizma.  

Kroz sadržaj koji nudi, taj portal se na potpuno nov i drugačiji način, bavi promocijom prirodnih i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine ali i promocijom bh. građana, pojedinaca, entuzijasta, kulturnih, historijskih i gastronomskih vrijednosti BiH.

Osim toga , www.bhputovanja.ba jedan je od rijetkih web portala koji svakodnevno promoviše značaj zaštite okoliša, nudi savjete  i obrađuje različite teme iz ove oblasti. Također,  onima koji imaju namjeru da putuje nudi i korisne savjete uz pomoć kojih mogu saznati  kako,između ostalog,  uštedjeti i novac i vrijeme. Tu su, naravno, i rubrike vezane za različite svjetske destinacije.

- Prijedlažemo da prije svakog planiranja putovanja  posjetite web portal www.bhputovanja.ba . Naše informacije, reportaže, intervjui, priče .... odvešće vas i na one destinacije o kojima vjerovatno do sada niste ništa ni znali - preporučuju iz redakcije tog portala.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bl
Jelena Rozga i Jole na 'Blidinje Zima Festu'
12.12.2017

Veliki zimski festival "Blidinje Zima Fest", uz spektakularni doček nove 2018. godine, bit će po prvi put upriličen na samom skijalištu u Parku prirode Blidinje.

bo
BiH i Kina jačaju odnose u oblasti sigurnosti i turističke saradnje
11.12.2017

Ambasadorica Bo zahvalila je danas tokom sastanka ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću za izniman doprinos na uspostavi bezviznog režima, koji je izazvao veliku pažnju u kineskim medijima.

tur
BiH - Za deset mjeseci više od 1,1 milion turista
11.12.2017

U periodu januar – oktobar 2017. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.149.721 posjetu, što je više za 14 posto i 2.374.918 noćenja, što je više za 12,8 posto u odnosu na isti period 2016. godine.