bh putovanja

Portal bhputovanja.ba i na engleskom jeziku

07.08.2017
SARAJEVO, 7. aug. 2017

- Na ovaj način želimo doprijeti do svakog potencijalnog posjetioca iz bilo koje destinacije u svijetu, upoznati ga sa ljepotama Bosne i Hercegovine, savjetovati i  navesti ga da dođe i posjeti našu zemlju. Ovim portalom na engleskom jeziku  želimo da  doprinosimo promociji naše zemlje u svijetu kao atraktivne i zanimljive turističke destinacije - poručuju iz Redakcije bhputovanja.ba.

U saopćenju se navodi da web portal bhputovanja.ba postoji skoro dvije godine a prvenstvena namjena mu je bila da građane Bosne i Hercegovine upozna s ljepotama vlastite zemlje te ih navede na posjetu predloženim destinacijama, a čime bi se doprinjelo promociji i razvoju tz. unutrašnjeg turizma.  

Kroz sadržaj koji nudi, taj portal se na potpuno nov i drugačiji način, bavi promocijom prirodnih i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine ali i promocijom bh. građana, pojedinaca, entuzijasta, kulturnih, historijskih i gastronomskih vrijednosti BiH.

Osim toga , www.bhputovanja.ba jedan je od rijetkih web portala koji svakodnevno promoviše značaj zaštite okoliša, nudi savjete  i obrađuje različite teme iz ove oblasti. Također,  onima koji imaju namjeru da putuje nudi i korisne savjete uz pomoć kojih mogu saznati  kako,između ostalog,  uštedjeti i novac i vrijeme. Tu su, naravno, i rubrike vezane za različite svjetske destinacije.

- Prijedlažemo da prije svakog planiranja putovanja  posjetite web portal www.bhputovanja.ba . Naše informacije, reportaže, intervjui, priče .... odvešće vas i na one destinacije o kojima vjerovatno do sada niste ništa ni znali - preporučuju iz redakcije tog portala.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tarčin
Tarčin Forest Resort & Spa : Otvorenje luksuznog hotelskog resorta do kraja 2017.
18.08.2017

Izgradnja luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom - u toku su radovi na hotelu vrijednom 18 miliona KM te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje resorta se očekuje do kraja 2017. godine.

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.