Lutrija BiH
bh putovanja

Portal bhputovanja.ba i na engleskom jeziku

07.08.2017
SARAJEVO, 7. aug. 2017

- Na ovaj način želimo doprijeti do svakog potencijalnog posjetioca iz bilo koje destinacije u svijetu, upoznati ga sa ljepotama Bosne i Hercegovine, savjetovati i  navesti ga da dođe i posjeti našu zemlju. Ovim portalom na engleskom jeziku  želimo da  doprinosimo promociji naše zemlje u svijetu kao atraktivne i zanimljive turističke destinacije - poručuju iz Redakcije bhputovanja.ba.

U saopćenju se navodi da web portal bhputovanja.ba postoji skoro dvije godine a prvenstvena namjena mu je bila da građane Bosne i Hercegovine upozna s ljepotama vlastite zemlje te ih navede na posjetu predloženim destinacijama, a čime bi se doprinjelo promociji i razvoju tz. unutrašnjeg turizma.  

Kroz sadržaj koji nudi, taj portal se na potpuno nov i drugačiji način, bavi promocijom prirodnih i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine ali i promocijom bh. građana, pojedinaca, entuzijasta, kulturnih, historijskih i gastronomskih vrijednosti BiH.

Osim toga , www.bhputovanja.ba jedan je od rijetkih web portala koji svakodnevno promoviše značaj zaštite okoliša, nudi savjete  i obrađuje različite teme iz ove oblasti. Također,  onima koji imaju namjeru da putuje nudi i korisne savjete uz pomoć kojih mogu saznati  kako,između ostalog,  uštedjeti i novac i vrijeme. Tu su, naravno, i rubrike vezane za različite svjetske destinacije.

- Prijedlažemo da prije svakog planiranja putovanja  posjetite web portal www.bhputovanja.ba . Naše informacije, reportaže, intervjui, priče .... odvešće vas i na one destinacije o kojima vjerovatno do sada niste ništa ni znali - preporučuju iz redakcije tog portala.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.