Brinemo za okoliš
bh putovanja

Portal bhputovanja.ba i na engleskom jeziku

07.08.2017
SARAJEVO, 7. aug. 2017

- Na ovaj način želimo doprijeti do svakog potencijalnog posjetioca iz bilo koje destinacije u svijetu, upoznati ga sa ljepotama Bosne i Hercegovine, savjetovati i  navesti ga da dođe i posjeti našu zemlju. Ovim portalom na engleskom jeziku  želimo da  doprinosimo promociji naše zemlje u svijetu kao atraktivne i zanimljive turističke destinacije - poručuju iz Redakcije bhputovanja.ba.

U saopćenju se navodi da web portal bhputovanja.ba postoji skoro dvije godine a prvenstvena namjena mu je bila da građane Bosne i Hercegovine upozna s ljepotama vlastite zemlje te ih navede na posjetu predloženim destinacijama, a čime bi se doprinjelo promociji i razvoju tz. unutrašnjeg turizma.  

Kroz sadržaj koji nudi, taj portal se na potpuno nov i drugačiji način, bavi promocijom prirodnih i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine ali i promocijom bh. građana, pojedinaca, entuzijasta, kulturnih, historijskih i gastronomskih vrijednosti BiH.

Osim toga , www.bhputovanja.ba jedan je od rijetkih web portala koji svakodnevno promoviše značaj zaštite okoliša, nudi savjete  i obrađuje različite teme iz ove oblasti. Također,  onima koji imaju namjeru da putuje nudi i korisne savjete uz pomoć kojih mogu saznati  kako,između ostalog,  uštedjeti i novac i vrijeme. Tu su, naravno, i rubrike vezane za različite svjetske destinacije.

- Prijedlažemo da prije svakog planiranja putovanja  posjetite web portal www.bhputovanja.ba . Naše informacije, reportaže, intervjui, priče .... odvešće vas i na one destinacije o kojima vjerovatno do sada niste ništa ni znali - preporučuju iz redakcije tog portala.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF