Brinemo za okoliš
dob

U Doboju edukacija 'Pametna upotreba energije je odgovornost svih nas'

04.08.2017
SARAJEVO, 4. aug. 2017

Edukacija o temi "Pametna upotreba energije je odgovornost svih nas" pod motom "Lajk za pametnu energiju" s ciljem podizanja javne svijesti o značaju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine održana je danas u Parku narodnih heroja u Doboju. 

Profesor Atom, zaštitno lice kampanje "Lajk za pametnu energiju" priredio je brojne aktivnosti za promociju energetske efikasnosti i održivog razvoja, u kojima su svi posjetioci ovog događaja usvajali korisna znanja i savjete o izvorima i uštedi energije.

Kroz "Virtual Reality" – VR igru "otputovali" su u virtuelni svijet i kroz zabavu učili o pametnoj energiji, te osvajali nagrade.

- Od velikog je značaja da stanovništvo ima izgrađenu svijest o važnosti efikasnije upotrebe energije u svakodnevnom životu. Aktivnosti koje realizujemo u sklopu kampanje imaju za cilj da podstaknu javnost na povećanje energetske efikasnosti kroz primjenu energetski efikasnih mjera, kao i obnovljivih izvora energije" - izjavio je rukovodilac UNDP-vog projekta "Zeleni ekonomski razvoj" Siniša Rodić.

Kampanja "Lajk za pametnu energiju" se realizuje u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj" koji u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskih ministarstava prostornog uređenja, kantonalnih ministarstava, te drugim partnerima, saopćili su organizatori.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF