Brinemo za okoliš
istr

Inspektori istražuju financijske veze između Trumpa i Rusije

04.08.2017
WASHINGTON, 4. aug. 2017

Federalni inspektori koji istražuju da li je izborni tim Donalda Trumpa tajno sarađivao s ruskim špijunima, proširili su istragu fokusiranjem na financijske veze Trumpa i njegovih saradnika s Rusijom.

Ova mreža financijskih veza bi mogla ponuditi konkretniji put ka potencijalnom sudskom postupku od širih i neodređenih pitanja o tajnom dogovaranju tokom kampanje 2016. godine, izvještava CNN.

Izvori su o ovoj istrazi koju vodi specijalni savjetnik Robert Mueller kazali da je proširena na moguća financijska krivična djela, od kojih neka nemaju veze s izborima 2016. godine.

Uzimaju se u obzir i istražni obavještajni podaci koji nemaju veze s Rusijom, ali se tiču Trumpovih saradnika, kazala su dva izvora iz službi za provedbu zakona.

Trump je putem intervjua za New York Times upozorio Muellera da su njegovi financijski poslovi crvena linija koju inspektori ne bi trebali prelaziti.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

eu
EU priprema sankcije mijanmarskim generalima
22.02.2018

Nije bilo rasprave o imenima generala kojima će biti uvedene sankcije, ali su Sjedinjene Države saopćile u decembru da će sankcionirati general majora Maung Maung Soea

ru
Navalny pušten na slobodu nakon policijskog privođenja
22.02.2018

Ruski opozicioni lider Alexei Navalny rekao je da ga policija pustila u četvrtak sat vremena nakon što je bio u pritvoru u Moskvi.

rus
Nebenzia rekao Haley: Rusija ima legalno izabranu vladu, a ne "Putinov režim"
22.02.2018

Kako je rekao ruski diplomata, "nekim državama teško je prihvatiti očigledne stvari".

SBF