istr

Inspektori istražuju financijske veze između Trumpa i Rusije

04.08.2017
WASHINGTON, 4. aug. 2017

Federalni inspektori koji istražuju da li je izborni tim Donalda Trumpa tajno sarađivao s ruskim špijunima, proširili su istragu fokusiranjem na financijske veze Trumpa i njegovih saradnika s Rusijom.

Ova mreža financijskih veza bi mogla ponuditi konkretniji put ka potencijalnom sudskom postupku od širih i neodređenih pitanja o tajnom dogovaranju tokom kampanje 2016. godine, izvještava CNN.

Izvori su o ovoj istrazi koju vodi specijalni savjetnik Robert Mueller kazali da je proširena na moguća financijska krivična djela, od kojih neka nemaju veze s izborima 2016. godine.

Uzimaju se u obzir i istražni obavještajni podaci koji nemaju veze s Rusijom, ali se tiču Trumpovih saradnika, kazala su dva izvora iz službi za provedbu zakona.

Trump je putem intervjua za New York Times upozorio Muellera da su njegovi financijski poslovi crvena linija koju inspektori ne bi trebali prelaziti.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

migr
Španska obalna straža spasila 600 migranata u jednom danu
17.08.2017

Španska obalna straža saopćila je da je spasila 600 migranata koji su prešli iz Maroka u 24-satnom periodu, u jeku povećanog broja njihovih dolazaka.

mun
Neće biti rata na Korejskom poluostrvu
17.08.2017

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in izjavio da neće biti rata na Korejskom poluostrvu, uprkos povišenim tenzijama zbog nuklearnog i raketnog programa Sjeverne Koreje.

tr
Trump: Američka vojska spremna na akciju protiv Sjeverne Koreje
11.08.2017

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je američka vojska "spremna na akciju" protiv Sjeverne Koreje, pojačavajući verbalni rat s Pyongyangom.