Raiffeisen
istr

Inspektori istražuju financijske veze između Trumpa i Rusije

04.08.2017
WASHINGTON, 4. aug. 2017

Federalni inspektori koji istražuju da li je izborni tim Donalda Trumpa tajno sarađivao s ruskim špijunima, proširili su istragu fokusiranjem na financijske veze Trumpa i njegovih saradnika s Rusijom.

Ova mreža financijskih veza bi mogla ponuditi konkretniji put ka potencijalnom sudskom postupku od širih i neodređenih pitanja o tajnom dogovaranju tokom kampanje 2016. godine, izvještava CNN.

Izvori su o ovoj istrazi koju vodi specijalni savjetnik Robert Mueller kazali da je proširena na moguća financijska krivična djela, od kojih neka nemaju veze s izborima 2016. godine.

Uzimaju se u obzir i istražni obavještajni podaci koji nemaju veze s Rusijom, ali se tiču Trumpovih saradnika, kazala su dva izvora iz službi za provedbu zakona.

Trump je putem intervjua za New York Times upozorio Muellera da su njegovi financijski poslovi crvena linija koju inspektori ne bi trebali prelaziti.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

euro
Po 350.000 eura svakom njemačkom nogometašu za odbranu titule u Rusiji
13.12.2017

- Našim igračima mogućnost da postanu dvaput zaredom svjetski prvaci prvi put u povijesti predstavlja veliku motivaciju -rekao je predsjednik Saveza Reinhard Grindel.

er
Erdogan: Izrael je "teroristička država"
13.12.2017

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan oštro je kritikovao Izrael na otvaranju samita Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu, nazivajući ga "terorističkom državom".

abb
Abbas: SAD daje Jerusalem kao da je američki grad
13.12.2017

- Oni su prešli sve crvene linije - kazao je.