Lutrija BiH
istr

Inspektori istražuju financijske veze između Trumpa i Rusije

04.08.2017
WASHINGTON, 4. aug. 2017

Federalni inspektori koji istražuju da li je izborni tim Donalda Trumpa tajno sarađivao s ruskim špijunima, proširili su istragu fokusiranjem na financijske veze Trumpa i njegovih saradnika s Rusijom.

Ova mreža financijskih veza bi mogla ponuditi konkretniji put ka potencijalnom sudskom postupku od širih i neodređenih pitanja o tajnom dogovaranju tokom kampanje 2016. godine, izvještava CNN.

Izvori su o ovoj istrazi koju vodi specijalni savjetnik Robert Mueller kazali da je proširena na moguća financijska krivična djela, od kojih neka nemaju veze s izborima 2016. godine.

Uzimaju se u obzir i istražni obavještajni podaci koji nemaju veze s Rusijom, ali se tiču Trumpovih saradnika, kazala su dva izvora iz službi za provedbu zakona.

Trump je putem intervjua za New York Times upozorio Muellera da su njegovi financijski poslovi crvena linija koju inspektori ne bi trebali prelaziti.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kim
Posjedovanje nuklearnog oružja 'pitanje života i smrti' za Sjevernu Koreju
20.10.2017

tm
May: Britanija će ispoštovati obaveze prema EU
20.10.2017

Čelnici EU izjavili su da May nije iznijela nikakve nove ponude i da je samo ponovila svoj stav da mnogi od zahtjeva EU "nemaju zakonsko upotrište", prenosi Reuters.

tusk
Tusk: Čelnici EU dali zeleno svjetlo za drugu fazu pregovora o Brexitu
20.10.2017

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk izjavio je u petak da je 27 čelnika EU na sastanku u Bruxellesu pristalo da da zeleno svijetlo za interne pripreme za drugu fazu razgovora o Brexitu s Londonom.