Lutrija BiH
cw

Senat potvrdio imenovanje Christophera Wraya za novog direktora FBI-ja

02.08.2017
WASHINGTON, 2. aug. 2017

Američki senat je potvrdio imenovanje Christophera A. Wraya za novog direktora Federalnog istražnog biroa (FBI), javlja Xinhua.

Wray, za kojeg su glasala 92 senatora, a pet je bilo protiv,  zamijenit će Jamesa Comeya kojeg je iznenada smijenio američki predsjednik Donald Trump kada su istražitelji počeli provjeravati veze između Trumpove kampanje i ruske vlade.

Tokom rasprave o imenovanju Wraya demokratska senatorica Amy Klobuchar je istakla da je "ovo teško vrijeme za ovaj posao".

- Bivši direktor FBI je otpušten, koliko znamo, zbog istrage o Rusiji. Bivši glavni državni tužitelj je otpušten. Imali smo niz otkaza u vladi posljednjih mjeseci - rekla je Klobuchar.

Wraya je  za direktora FBI-ja predložio Trump.

Pred Pravosudnim komitetom Senata, tokom saslušanja,Wray je rekao da će se boriti za nezavisnost u radu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.