cw

Senat potvrdio imenovanje Christophera Wraya za novog direktora FBI-ja

02.08.2017
WASHINGTON, 2. aug. 2017

Američki senat je potvrdio imenovanje Christophera A. Wraya za novog direktora Federalnog istražnog biroa (FBI), javlja Xinhua.

Wray, za kojeg su glasala 92 senatora, a pet je bilo protiv,  zamijenit će Jamesa Comeya kojeg je iznenada smijenio američki predsjednik Donald Trump kada su istražitelji počeli provjeravati veze između Trumpove kampanje i ruske vlade.

Tokom rasprave o imenovanju Wraya demokratska senatorica Amy Klobuchar je istakla da je "ovo teško vrijeme za ovaj posao".

- Bivši direktor FBI je otpušten, koliko znamo, zbog istrage o Rusiji. Bivši glavni državni tužitelj je otpušten. Imali smo niz otkaza u vladi posljednjih mjeseci - rekla je Klobuchar.

Wraya je  za direktora FBI-ja predložio Trump.

Pred Pravosudnim komitetom Senata, tokom saslušanja,Wray je rekao da će se boriti za nezavisnost u radu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.