Brinemo za okoliš
cw

Senat potvrdio imenovanje Christophera Wraya za novog direktora FBI-ja

02.08.2017
WASHINGTON, 2. aug. 2017

Američki senat je potvrdio imenovanje Christophera A. Wraya za novog direktora Federalnog istražnog biroa (FBI), javlja Xinhua.

Wray, za kojeg su glasala 92 senatora, a pet je bilo protiv,  zamijenit će Jamesa Comeya kojeg je iznenada smijenio američki predsjednik Donald Trump kada su istražitelji počeli provjeravati veze između Trumpove kampanje i ruske vlade.

Tokom rasprave o imenovanju Wraya demokratska senatorica Amy Klobuchar je istakla da je "ovo teško vrijeme za ovaj posao".

- Bivši direktor FBI je otpušten, koliko znamo, zbog istrage o Rusiji. Bivši glavni državni tužitelj je otpušten. Imali smo niz otkaza u vladi posljednjih mjeseci - rekla je Klobuchar.

Wraya je  za direktora FBI-ja predložio Trump.

Pred Pravosudnim komitetom Senata, tokom saslušanja,Wray je rekao da će se boriti za nezavisnost u radu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF