Apoteke Sarajevo
bec

Novi rekordi u bečkom turizmu

02.08.2017
SARAJEVO/BEČ, 2. aug. 2017

Sa skoro sedam miliona ostvarenih noćenja Beč je u prvoj polovini 2017. godine oborio rekord sa čak 4,2 posto noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. A broj od 3,2 miliona dolazaka predstavlja plus od 3,6 posto.

Novi rekord ostvaren je i kod prometa smještajnih jedinica koji je od januara do maja 2017. godine iznosio 277,4 miliona eura, što je za 9,6 posto više nego prethodne godine. Zanimljiva činjenica je da je svako osmo noćenje u Beču ostvareno zbog održavanja kongresa, a učesnik kongresa po danu potroši 538 eura, što je duplo više od drugih turista (252 eura).

Beč je zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-historijskim spomenicima, raskošnim građevinama, te raznovrsnoj kulturnoj ponudi već odavno omiljeno odredište turista iz cijelog svijeta.

Osmi put je glavni grad Austrije na prvom mjestu po kvaliteti života u svijetu. Tome svakako doprinosi veliki udio zelenih površina na gradskom području, ekološki uslovi i standardi, izuzetno dobra socijalna sigurnost, kao i visok nivo zaštite. A međunarodna dostupnost, aktuelni porasti u oblasti hotelijerstva, kao i gradski razvoj su tajna uspjeha kongresnog turizma u Beču, saopćio je EUROCOMM-PR Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.

un
Delić: Turistički klaster Una dobija nove članove
15.01.2018

Osim navedenog u ovoj godini WWF će podržati klaster nizom radionica i treninga u svrhu poboljšanja gastro ponude i poboljšanja načina prezentiranja te ponude.