bec

Novi rekordi u bečkom turizmu

02.08.2017
SARAJEVO/BEČ, 2. aug. 2017

Sa skoro sedam miliona ostvarenih noćenja Beč je u prvoj polovini 2017. godine oborio rekord sa čak 4,2 posto noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. A broj od 3,2 miliona dolazaka predstavlja plus od 3,6 posto.

Novi rekord ostvaren je i kod prometa smještajnih jedinica koji je od januara do maja 2017. godine iznosio 277,4 miliona eura, što je za 9,6 posto više nego prethodne godine. Zanimljiva činjenica je da je svako osmo noćenje u Beču ostvareno zbog održavanja kongresa, a učesnik kongresa po danu potroši 538 eura, što je duplo više od drugih turista (252 eura).

Beč je zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-historijskim spomenicima, raskošnim građevinama, te raznovrsnoj kulturnoj ponudi već odavno omiljeno odredište turista iz cijelog svijeta.

Osmi put je glavni grad Austrije na prvom mjestu po kvaliteti života u svijetu. Tome svakako doprinosi veliki udio zelenih površina na gradskom području, ekološki uslovi i standardi, izuzetno dobra socijalna sigurnost, kao i visok nivo zaštite. A međunarodna dostupnost, aktuelni porasti u oblasti hotelijerstva, kao i gradski razvoj su tajna uspjeha kongresnog turizma u Beču, saopćio je EUROCOMM-PR Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.