Lutrija BiH
bec

Novi rekordi u bečkom turizmu

02.08.2017
SARAJEVO/BEČ, 2. aug. 2017

Sa skoro sedam miliona ostvarenih noćenja Beč je u prvoj polovini 2017. godine oborio rekord sa čak 4,2 posto noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. A broj od 3,2 miliona dolazaka predstavlja plus od 3,6 posto.

Novi rekord ostvaren je i kod prometa smještajnih jedinica koji je od januara do maja 2017. godine iznosio 277,4 miliona eura, što je za 9,6 posto više nego prethodne godine. Zanimljiva činjenica je da je svako osmo noćenje u Beču ostvareno zbog održavanja kongresa, a učesnik kongresa po danu potroši 538 eura, što je duplo više od drugih turista (252 eura).

Beč je zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-historijskim spomenicima, raskošnim građevinama, te raznovrsnoj kulturnoj ponudi već odavno omiljeno odredište turista iz cijelog svijeta.

Osmi put je glavni grad Austrije na prvom mjestu po kvaliteti života u svijetu. Tome svakako doprinosi veliki udio zelenih površina na gradskom području, ekološki uslovi i standardi, izuzetno dobra socijalna sigurnost, kao i visok nivo zaštite. A međunarodna dostupnost, aktuelni porasti u oblasti hotelijerstva, kao i gradski razvoj su tajna uspjeha kongresnog turizma u Beču, saopćio je EUROCOMM-PR Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mos
Promocija projekta razvoja turističkih destinacija u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori
23.10.2017

Riječ je o projektu kojim se želi poboljšati razvoj turističkih destinacija, a provodit će se u Mostaru (BiH), Solinu (Hrvatska) i Podgorici (Crnoj Gori).

maka
BiH druga po broju posjetitelja u Makarskoj, Poljaci prvi po broju noćenja
23.10.2017

Prema podacima makarske Turističke zajednice u gradu podno Biokova trenutno boravi 1200 gostiju, uglavnom u hotelima.

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.