Apoteke Sarajevo
djapo

Đapo i Ogawa razgovarali o projektima iz oblasti okoliša i turizma

02.08.2017

SARAJEVO, 2. aug. 2017

Federalma ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je  u Sarajevu s ambasadorom Japana u Bosni i Hercegovini Kazuyom Ogawom o prioritetima, planovima, projektima iz oblasti okoliša i turizma, dosadašnjim rezultatima, kao i o potencijalima za daljnji rast i razvoj.

Đapo je iznijela probleme kada je u pitanju zagađenost zraka, što je tema koja je posebno zanimala Ogawu. Govorila je o značaju i pažnji koju posvećuje saradnji realnog, nevladinog i vladinog sektora, u rješavanju problema iz oblasti okoliša, kao i turističkim potencijalima i planovima.

Također, upoznala je japanskog ambasadora s Upitnikom EU kada je okoliš u pitanju, usvojenoj strategiji na državnom nivou, njenom značaju za korištenje IPA fondova i novim zakonskim rješenjima.

Ambasador Ogawa se zanimao za sajam turizma koji se u oktobru održava u Sarajevu i mogućnostima učešća Japana.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima između dviju zemalja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vi
'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara
19.01.2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.