Lutrija BiH
djapo

Đapo i Ogawa razgovarali o projektima iz oblasti okoliša i turizma

02.08.2017

SARAJEVO, 2. aug. 2017

Federalma ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je  u Sarajevu s ambasadorom Japana u Bosni i Hercegovini Kazuyom Ogawom o prioritetima, planovima, projektima iz oblasti okoliša i turizma, dosadašnjim rezultatima, kao i o potencijalima za daljnji rast i razvoj.

Đapo je iznijela probleme kada je u pitanju zagađenost zraka, što je tema koja je posebno zanimala Ogawu. Govorila je o značaju i pažnji koju posvećuje saradnji realnog, nevladinog i vladinog sektora, u rješavanju problema iz oblasti okoliša, kao i turističkim potencijalima i planovima.

Također, upoznala je japanskog ambasadora s Upitnikom EU kada je okoliš u pitanju, usvojenoj strategiji na državnom nivou, njenom značaju za korištenje IPA fondova i novim zakonskim rješenjima.

Ambasador Ogawa se zanimao za sajam turizma koji se u oktobru održava u Sarajevu i mogućnostima učešća Japana.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima između dviju zemalja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.