djapo

Đapo i Ogawa razgovarali o projektima iz oblasti okoliša i turizma

02.08.2017

SARAJEVO, 2. aug. 2017

Federalma ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je  u Sarajevu s ambasadorom Japana u Bosni i Hercegovini Kazuyom Ogawom o prioritetima, planovima, projektima iz oblasti okoliša i turizma, dosadašnjim rezultatima, kao i o potencijalima za daljnji rast i razvoj.

Đapo je iznijela probleme kada je u pitanju zagađenost zraka, što je tema koja je posebno zanimala Ogawu. Govorila je o značaju i pažnji koju posvećuje saradnji realnog, nevladinog i vladinog sektora, u rješavanju problema iz oblasti okoliša, kao i turističkim potencijalima i planovima.

Također, upoznala je japanskog ambasadora s Upitnikom EU kada je okoliš u pitanju, usvojenoj strategiji na državnom nivou, njenom značaju za korištenje IPA fondova i novim zakonskim rješenjima.

Ambasador Ogawa se zanimao za sajam turizma koji se u oktobru održava u Sarajevu i mogućnostima učešća Japana.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima između dviju zemalja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tarčin
Tarčin Forest Resort & Spa : Otvorenje luksuznog hotelskog resorta do kraja 2017.
18.08.2017

Izgradnja luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom - u toku su radovi na hotelu vrijednom 18 miliona KM te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje resorta se očekuje do kraja 2017. godine.

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.