Lutrija BiH
jadranka stojakovic

Nagrada za „Jadranku“ na Fortes film festivalu u Crnoj Gori

31.07.2017
Banjaluka, 31. Juli (z.s)

Dokumentarni film "Jadranka", u režiji Branka Lazića, dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na prvom Fortres internacionalnom film festivalu u Perastu.

U takmičarskoj selekciji učestvovalo je 10 dugometražnih filmova iz regiona i svijeta:
iz Rusije, Češke, Mađarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Norveške i Švedske.

Žiri iz Crne Gore u sastavu: Maja Todorović – scenarista, Mladen Ivanović – reditelj i pobjednik BaNeFF doc:short 2015 i Branka Stanić – glumica, obrazložio je da nagradu za najbolji dokumentarni film dodjeljuje filmu “ Jadranka “ reditelja Branka Lazića,koji iako rađen sa skromnim produkcijskim sredstvima, vrlo emotivno priča o Jadranki Stojaković, najljepšem vokalu i autorki muzike na Balkanu i šire. Kroz kolekciju fragmenata iz njenog života, paralelno stičemo utisak i o jednom vremenu, jednoj zemlji i njenom raspadu, koji su veoma uticali na život te umjetnice.

Ovo je 5. nagrada za dokumentarni film "Jadranka", RTRS- ovom autoru Branku Laziću.

Osnivač i selektor 1. Fortes film festivala je glumica Jelena Mila, švedsko-srpsko-crnogorska glumica s timom saradnika iz Švedske, Norveške i iz regiona.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

frenkie
Frenkie, Kontra i Indigo snimaju u Tokiju
25.09.2017

Proteklog vikenda Frenkie i FmJam ekipa su na svojim društvenim mrežama objavili fotografije iz Shibuye, s jednog od najprometnijih pješačkih prelaza na svijetu

izlozba
Izložba turskog streličarstva u Zemaljskom muzeju
22.09.2017

Izložba u Sarajevu je prva ove vrste koja se organizuje izvan granica Turske.

lj
Nakon 75 godina braka umrli u istom danu, u istoj bolnici
19.09.2017

Mladenci koji su se vjenčali tokom Drugog svjetskog rata, Britanka i Kanađanin, umrli su jučer prirodnom smrću nakon što su proslavili 75 godina braka i to u razmaku od samo nekoliko sati, piše BBC.