Brinemo za okoliš
jadranka stojakovic

Nagrada za „Jadranku“ na Fortes film festivalu u Crnoj Gori

31.07.2017
Banjaluka, 31. Juli (z.s)

Dokumentarni film "Jadranka", u režiji Branka Lazića, dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na prvom Fortres internacionalnom film festivalu u Perastu.

U takmičarskoj selekciji učestvovalo je 10 dugometražnih filmova iz regiona i svijeta:
iz Rusije, Češke, Mađarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Norveške i Švedske.

Žiri iz Crne Gore u sastavu: Maja Todorović – scenarista, Mladen Ivanović – reditelj i pobjednik BaNeFF doc:short 2015 i Branka Stanić – glumica, obrazložio je da nagradu za najbolji dokumentarni film dodjeljuje filmu “ Jadranka “ reditelja Branka Lazića,koji iako rađen sa skromnim produkcijskim sredstvima, vrlo emotivno priča o Jadranki Stojaković, najljepšem vokalu i autorki muzike na Balkanu i šire. Kroz kolekciju fragmenata iz njenog života, paralelno stičemo utisak i o jednom vremenu, jednoj zemlji i njenom raspadu, koji su veoma uticali na život te umjetnice.

Ovo je 5. nagrada za dokumentarni film "Jadranka", RTRS- ovom autoru Branku Laziću.

Osnivač i selektor 1. Fortes film festivala je glumica Jelena Mila, švedsko-srpsko-crnogorska glumica s timom saradnika iz Švedske, Norveške i iz regiona.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

film
Bh. filmski radnici u napetom (političkom) trileru: KO KUPI FILMSKI KAJMAK?
18.03.2018

Institut za intelektualno vlasništvo neočekivano je u aprilu 2016. godine, oduzeo dozvolu za zastupanje autora audiovizuelnih djela Udruženju filmskih radnika BiH (UFRBiH) i dodijelio je Udruzi filmske industrije iz Kiseljaka!?! Uslijedile su žalbe.

84
Društveni aktivizam na “Festivalu 84”
15.03.2018

Pokretanjem novog Festivala 84 na Jahorini, Exit proširuje svoju festivalsku porodicu i čini korak više u povezivanju regiona, što je jedan od glavnih ciljeva od njegovog nastanka.

tambur
Izuzetnim novim videom Damir Imamović najavljuje proljetnu turneju!
22.02.2018

Nakon izuzetno uspješne godine i koncerata širom Evrope, ali i Sjedinjenih Država, Kine, Turske i dr., Damir sa svojim bendom kreće na put već krajem marta i stiže u Amsterdam, Kopenhagen, Tilburg, Aarhus, Aalborg, Odensee, Podgoricu, Tribalj...

SBF