Apoteke Sarajevo
jadranka stojakovic

Nagrada za „Jadranku“ na Fortes film festivalu u Crnoj Gori

31.07.2017
Banjaluka, 31. Juli (z.s)

Dokumentarni film "Jadranka", u režiji Branka Lazića, dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na prvom Fortres internacionalnom film festivalu u Perastu.

U takmičarskoj selekciji učestvovalo je 10 dugometražnih filmova iz regiona i svijeta:
iz Rusije, Češke, Mađarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Norveške i Švedske.

Žiri iz Crne Gore u sastavu: Maja Todorović – scenarista, Mladen Ivanović – reditelj i pobjednik BaNeFF doc:short 2015 i Branka Stanić – glumica, obrazložio je da nagradu za najbolji dokumentarni film dodjeljuje filmu “ Jadranka “ reditelja Branka Lazića,koji iako rađen sa skromnim produkcijskim sredstvima, vrlo emotivno priča o Jadranki Stojaković, najljepšem vokalu i autorki muzike na Balkanu i šire. Kroz kolekciju fragmenata iz njenog života, paralelno stičemo utisak i o jednom vremenu, jednoj zemlji i njenom raspadu, koji su veoma uticali na život te umjetnice.

Ovo je 5. nagrada za dokumentarni film "Jadranka", RTRS- ovom autoru Branku Laziću.

Osnivač i selektor 1. Fortes film festivala je glumica Jelena Mila, švedsko-srpsko-crnogorska glumica s timom saradnika iz Švedske, Norveške i iz regiona.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milenijalci
Evo kakve su prehrambene navike „milenijalaca“
11.01.2018

Zbog užurbanog načina života rođeni u periodu 1980-1996, nisu naučili kuhati, jedu sve više gotove hrane, ali jedu voća podjednako kao njihovi predci.

aligator
Fascinantno: Kako su aligatori preživjeli u zaleđenom jezeru?
10.01.2018

Aligatori u Sjevernoj Karolini preživjeli su prošlosedmični nezabilježeni hladni val i niske temperature tako što su vrhom njuške probili led na površini i tako sami sebi omogićili disanje u zamrznutom jezeru.

kino
Najslabija posjeta u američkim kinima u posljednje dvije decenije
09.01.2018

Prošla godina je bila najlošija po broju prodanih kino ulaznica u protekle 22 godine, a kao glavni krivci su označeni Netflix, Amazon i druge streaming platforme.