Brinemo za okoliš
cip

Nekad se dobijao sat ili ljetovanje: Besplatno čipovanje radnika

31.07.2017
SAD, 31. Juli (z.s)

Jedna kompanija u Americi ponudila je svojim uposlenicima besplatno mikročipovanje, koje inače košta 300 dolara. Čipovanje uposlenika se odvija na doborovoljnoj bazi, napominju u kompaniji.

Kako je već nazvan „Kiborg implant“, radnicima će omogućiti da se konektuju na kompjuter, otvaraju vrata ili koriste uređaje za kopiranje bez upotrebe prstiju ili korištenjem mozga da bi izvršile navedene zadatke. Kompanija očekuje da će se oko 50 radnika čipovat, a uređaji će biti ubačeni ispod kože između palca i kažiprsta.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

film
Bh. filmski radnici u napetom (političkom) trileru: KO KUPI FILMSKI KAJMAK?
18.03.2018

Institut za intelektualno vlasništvo neočekivano je u aprilu 2016. godine, oduzeo dozvolu za zastupanje autora audiovizuelnih djela Udruženju filmskih radnika BiH (UFRBiH) i dodijelio je Udruzi filmske industrije iz Kiseljaka!?! Uslijedile su žalbe.

84
Društveni aktivizam na “Festivalu 84”
15.03.2018

Pokretanjem novog Festivala 84 na Jahorini, Exit proširuje svoju festivalsku porodicu i čini korak više u povezivanju regiona, što je jedan od glavnih ciljeva od njegovog nastanka.

tambur
Izuzetnim novim videom Damir Imamović najavljuje proljetnu turneju!
22.02.2018

Nakon izuzetno uspješne godine i koncerata širom Evrope, ali i Sjedinjenih Država, Kine, Turske i dr., Damir sa svojim bendom kreće na put već krajem marta i stiže u Amsterdam, Kopenhagen, Tilburg, Aarhus, Aalborg, Odensee, Podgoricu, Tribalj...

SBF