Apoteke Sarajevo
cip

Nekad se dobijao sat ili ljetovanje: Besplatno čipovanje radnika

31.07.2017
SAD, 31. Juli (z.s)

Jedna kompanija u Americi ponudila je svojim uposlenicima besplatno mikročipovanje, koje inače košta 300 dolara. Čipovanje uposlenika se odvija na doborovoljnoj bazi, napominju u kompaniji.

Kako je već nazvan „Kiborg implant“, radnicima će omogućiti da se konektuju na kompjuter, otvaraju vrata ili koriste uređaje za kopiranje bez upotrebe prstiju ili korištenjem mozga da bi izvršile navedene zadatke. Kompanija očekuje da će se oko 50 radnika čipovat, a uređaji će biti ubačeni ispod kože između palca i kažiprsta.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milenijalci
Evo kakve su prehrambene navike „milenijalaca“
11.01.2018

Zbog užurbanog načina života rođeni u periodu 1980-1996, nisu naučili kuhati, jedu sve više gotove hrane, ali jedu voća podjednako kao njihovi predci.

aligator
Fascinantno: Kako su aligatori preživjeli u zaleđenom jezeru?
10.01.2018

Aligatori u Sjevernoj Karolini preživjeli su prošlosedmični nezabilježeni hladni val i niske temperature tako što su vrhom njuške probili led na površini i tako sami sebi omogićili disanje u zamrznutom jezeru.

kino
Najslabija posjeta u američkim kinima u posljednje dvije decenije
09.01.2018

Prošla godina je bila najlošija po broju prodanih kino ulaznica u protekle 22 godine, a kao glavni krivci su označeni Netflix, Amazon i druge streaming platforme.