Lutrija BiH
159

U Srebrenici sutra „Pančićeva regata 2017“

28.07.2017
SREBRENICA, 28. jula 2017

U organizaciji Turističke organizacije Srebrenica sutra počinje tradicionalna, jedanaesta „Pančićeva regata“ .

Kao prethodnih godina tako i ove sadrži bogat sportsko – rekreativni sadržaj. Regata će biti održana na jezeru Perućac na lokalitetu Oštrika.

U izjavu za Fenu v.d. direktora Turističke organizacije  Srebrenica Slaviša Petrović rekao je da „Pančićeva regata“ predstavlja najveći turistički događaj na pordučju općine Srebrenica te da se organizuje sa ciljem promocije rijeke Drine i jezera Perućac.

- Iz godine u godinu ova manifestacja prerasta u najveću manifestaciju na području naše općine i samim tim okpulja najveći broj ljudi. Prema našim procjenama, ove godine treba da bude rekordan broj ljudi, angažovali smo tri velika broda koja će da prime putnike i učesnike regate. Organizovano je takmičenje u skokovima u vodu, plivanje na 80 metara i za sve učesnike koji trimfuju na takmičenjima predviđene su novčane nagrade – istakao je Petrović.

Po njegovim riječima, gosti jedanaeste „Pančićeve regate „ osim iz BiH, dolaze iz regiona, Evropske Unije, Amerike i Australije.

Iz Turističke organizacije žele dobrodošlicu svima, a za sve učesnike je osiguran i  ručak.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.