Brinemo za okoliš
159

U Srebrenici sutra „Pančićeva regata 2017“

28.07.2017
SREBRENICA, 28. jula 2017

U organizaciji Turističke organizacije Srebrenica sutra počinje tradicionalna, jedanaesta „Pančićeva regata“ .

Kao prethodnih godina tako i ove sadrži bogat sportsko – rekreativni sadržaj. Regata će biti održana na jezeru Perućac na lokalitetu Oštrika.

U izjavu za Fenu v.d. direktora Turističke organizacije  Srebrenica Slaviša Petrović rekao je da „Pančićeva regata“ predstavlja najveći turistički događaj na pordučju općine Srebrenica te da se organizuje sa ciljem promocije rijeke Drine i jezera Perućac.

- Iz godine u godinu ova manifestacja prerasta u najveću manifestaciju na području naše općine i samim tim okpulja najveći broj ljudi. Prema našim procjenama, ove godine treba da bude rekordan broj ljudi, angažovali smo tri velika broda koja će da prime putnike i učesnike regate. Organizovano je takmičenje u skokovima u vodu, plivanje na 80 metara i za sve učesnike koji trimfuju na takmičenjima predviđene su novčane nagrade – istakao je Petrović.

Po njegovim riječima, gosti jedanaeste „Pančićeve regate „ osim iz BiH, dolaze iz regiona, Evropske Unije, Amerike i Australije.

Iz Turističke organizacije žele dobrodošlicu svima, a za sve učesnike je osiguran i  ručak.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF