159

U Srebrenici sutra „Pančićeva regata 2017“

28.07.2017
SREBRENICA, 28. jula 2017

U organizaciji Turističke organizacije Srebrenica sutra počinje tradicionalna, jedanaesta „Pančićeva regata“ .

Kao prethodnih godina tako i ove sadrži bogat sportsko – rekreativni sadržaj. Regata će biti održana na jezeru Perućac na lokalitetu Oštrika.

U izjavu za Fenu v.d. direktora Turističke organizacije  Srebrenica Slaviša Petrović rekao je da „Pančićeva regata“ predstavlja najveći turistički događaj na pordučju općine Srebrenica te da se organizuje sa ciljem promocije rijeke Drine i jezera Perućac.

- Iz godine u godinu ova manifestacja prerasta u najveću manifestaciju na području naše općine i samim tim okpulja najveći broj ljudi. Prema našim procjenama, ove godine treba da bude rekordan broj ljudi, angažovali smo tri velika broda koja će da prime putnike i učesnike regate. Organizovano je takmičenje u skokovima u vodu, plivanje na 80 metara i za sve učesnike koji trimfuju na takmičenjima predviđene su novčane nagrade – istakao je Petrović.

Po njegovim riječima, gosti jedanaeste „Pančićeve regate „ osim iz BiH, dolaze iz regiona, Evropske Unije, Amerike i Australije.

Iz Turističke organizacije žele dobrodošlicu svima, a za sve učesnike je osiguran i  ručak.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.