Apoteke Sarajevo
159

U Srebrenici sutra „Pančićeva regata 2017“

28.07.2017
SREBRENICA, 28. jula 2017

U organizaciji Turističke organizacije Srebrenica sutra počinje tradicionalna, jedanaesta „Pančićeva regata“ .

Kao prethodnih godina tako i ove sadrži bogat sportsko – rekreativni sadržaj. Regata će biti održana na jezeru Perućac na lokalitetu Oštrika.

U izjavu za Fenu v.d. direktora Turističke organizacije  Srebrenica Slaviša Petrović rekao je da „Pančićeva regata“ predstavlja najveći turistički događaj na pordučju općine Srebrenica te da se organizuje sa ciljem promocije rijeke Drine i jezera Perućac.

- Iz godine u godinu ova manifestacja prerasta u najveću manifestaciju na području naše općine i samim tim okpulja najveći broj ljudi. Prema našim procjenama, ove godine treba da bude rekordan broj ljudi, angažovali smo tri velika broda koja će da prime putnike i učesnike regate. Organizovano je takmičenje u skokovima u vodu, plivanje na 80 metara i za sve učesnike koji trimfuju na takmičenjima predviđene su novčane nagrade – istakao je Petrović.

Po njegovim riječima, gosti jedanaeste „Pančićeve regate „ osim iz BiH, dolaze iz regiona, Evropske Unije, Amerike i Australije.

Iz Turističke organizacije žele dobrodošlicu svima, a za sve učesnike je osiguran i  ručak.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bl
Jelena Rozga i Jole na 'Blidinje Zima Festu'
12.12.2017

Veliki zimski festival "Blidinje Zima Fest", uz spektakularni doček nove 2018. godine, bit će po prvi put upriličen na samom skijalištu u Parku prirode Blidinje.

bo
BiH i Kina jačaju odnose u oblasti sigurnosti i turističke saradnje
11.12.2017

Ambasadorica Bo zahvalila je danas tokom sastanka ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću za izniman doprinos na uspostavi bezviznog režima, koji je izazvao veliku pažnju u kineskim medijima.

tur
BiH - Za deset mjeseci više od 1,1 milion turista
11.12.2017

U periodu januar – oktobar 2017. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.149.721 posjetu, što je više za 14 posto i 2.374.918 noćenja, što je više za 12,8 posto u odnosu na isti period 2016. godine.