Lutrija BiH
fli

'FlixBus' - Putnici profitiraju od široke 'zelene mreže'

27.07.2017
SARAJEVO/ZAGREB, 27. jula 2017

Prije nešto više od mjesec dana, FlixBus ( najbrže rastući mobilni start-up) krenuo je s prvim linijama iz Sarajeva. Od početnih 14 destinacija sada su direktno povezane 23 destinacije, dok se direktnim vezama pridružila još jedna država, odnosno Slovenija.

Širenjem mreže, pristup Europi postaje sve jednostavniji. Osim direktnih veza, kroz interkonekcije, iz Sarajeva se može do preko 350 destinacija, kao i do država poput Francuske, Nizozemske, Luxembourga i Belgije.

- Brzi rast 'zelene mreže' samo nam je dodatni dokaz o uspješnosti našeg poslovnog modela i u BiH. Sretni smo što povezivanjem Sarajeva s europskim metropolama omogućujemo ovako jednostavna putovanja. S druge strane smo omogućili i jednostavan pristup Sarajevu kao turistički vrlo atraktivnom gradu - izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE regije.

Sve destinacije, frekvencije putovanja, veze te cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem mobilne aplikacije.

Osim široke mreže linija koja će i dalje rasti iz mjeseca u mjesec, FlixBus putnici profitiraju od mnogobrojnih pogodnosti, uključujući više prostora između sjedala, utičnice pored sjedala, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska.

- Iz iskustva znamo da našim putnicima dugosatne vožnje nisu problem. To su uglavnom oni između 18 i 35 godina, a najčešće ističu noćnu vožnju kao prednost te panoramsko razgledanje gradova kroz koje se prolazi na putu. Udobnost, utičnica i besplatan internet je sve što im na takvom putovanju treba kako bi bili prisutni u svakom trenutku - izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE regiju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.