fli

'FlixBus' - Putnici profitiraju od široke 'zelene mreže'

27.07.2017
SARAJEVO/ZAGREB, 27. jula 2017

Prije nešto više od mjesec dana, FlixBus ( najbrže rastući mobilni start-up) krenuo je s prvim linijama iz Sarajeva. Od početnih 14 destinacija sada su direktno povezane 23 destinacije, dok se direktnim vezama pridružila još jedna država, odnosno Slovenija.

Širenjem mreže, pristup Europi postaje sve jednostavniji. Osim direktnih veza, kroz interkonekcije, iz Sarajeva se može do preko 350 destinacija, kao i do država poput Francuske, Nizozemske, Luxembourga i Belgije.

- Brzi rast 'zelene mreže' samo nam je dodatni dokaz o uspješnosti našeg poslovnog modela i u BiH. Sretni smo što povezivanjem Sarajeva s europskim metropolama omogućujemo ovako jednostavna putovanja. S druge strane smo omogućili i jednostavan pristup Sarajevu kao turistički vrlo atraktivnom gradu - izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE regije.

Sve destinacije, frekvencije putovanja, veze te cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem mobilne aplikacije.

Osim široke mreže linija koja će i dalje rasti iz mjeseca u mjesec, FlixBus putnici profitiraju od mnogobrojnih pogodnosti, uključujući više prostora između sjedala, utičnice pored sjedala, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska.

- Iz iskustva znamo da našim putnicima dugosatne vožnje nisu problem. To su uglavnom oni između 18 i 35 godina, a najčešće ističu noćnu vožnju kao prednost te panoramsko razgledanje gradova kroz koje se prolazi na putu. Udobnost, utičnica i besplatan internet je sve što im na takvom putovanju treba kako bi bili prisutni u svakom trenutku - izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE regiju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.