kupres

U nedjelju u Kupresu 1.000 Ivana

27.07.2017

Sarajevo/Kupres 27. jula 2017. godine

(s.r.)

U nedjelju, 30. jula 2017. godine u Kupresu  će se okupiti 1.000 Ivana s ciljem obaranja svjetskog rekorda. Okupljanje počinje u 13:30 sati na Gradskom stadionu HNK Kupres,  a nakon toga će biti upriličen svečani mimohod ulicama Kupresa i snimanje povijesne fotografije na gradskom trgu.

„Okupljanje je  upriličeno u Kupresu jer odatle potiče pjesma 'Vratiće se Ivan s 1000 momaka', a  cilj je promocija vrijednosti kupreške zajednice, obiteljske i duhovne vrijednosti, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture“,  saopštili su  iz Udruge „Kupreški kosci“ koja je i organizovala skup.

U 16 sati počinje bogat kulturno-umjetnički program u kom će nastupiti Mate Bulić, Folklorna skupina „HKD Napredak“, KD „Kupreški momci“, Glazbeni sastav „Versi“, Bruno Baković, Mirko Švenda-Žiga, Tamburaški sastav „Đeram“, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson, saopštili su organizatori uz napomenu da će sve vrijeme skupa  „pod jelama i borovinom bitii bogata ponuda kupreških jela i pića i to sve lešo ili pečeno“.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine