Apoteke Sarajevo
kupres

U nedjelju u Kupresu 1.000 Ivana

27.07.2017

Sarajevo/Kupres 27. jula 2017. godine

(s.r.)

U nedjelju, 30. jula 2017. godine u Kupresu  će se okupiti 1.000 Ivana s ciljem obaranja svjetskog rekorda. Okupljanje počinje u 13:30 sati na Gradskom stadionu HNK Kupres,  a nakon toga će biti upriličen svečani mimohod ulicama Kupresa i snimanje povijesne fotografije na gradskom trgu.

„Okupljanje je  upriličeno u Kupresu jer odatle potiče pjesma 'Vratiće se Ivan s 1000 momaka', a  cilj je promocija vrijednosti kupreške zajednice, obiteljske i duhovne vrijednosti, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture“,  saopštili su  iz Udruge „Kupreški kosci“ koja je i organizovala skup.

U 16 sati počinje bogat kulturno-umjetnički program u kom će nastupiti Mate Bulić, Folklorna skupina „HKD Napredak“, KD „Kupreški momci“, Glazbeni sastav „Versi“, Bruno Baković, Mirko Švenda-Žiga, Tamburaški sastav „Đeram“, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson, saopštili su organizatori uz napomenu da će sve vrijeme skupa  „pod jelama i borovinom bitii bogata ponuda kupreških jela i pića i to sve lešo ili pečeno“.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

13
Wigemark sa studentima: Želimo čuti mišljenje mladih o situaciji u državi
13.12.2017

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

milj
Sarajevo - Još traje potraga za mladićima koji su upali u nabujalu Miljacku
13.12.2017

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

oo
Borba protiv korupcije pretpostavlja sistemsku reakciju
13.12.2017

Ocijenio je da je u poređenju s drugim kantonima, TK možda ponajviše uradio na polju borbe protiv korupcije.