Raiffeisen
robot

ZAPANJUJUĆI ODGOVORI ROBOTA

27.07.2017
Googleov robot „chatbot“, u razgovoru sa ljudima, iznio je neke zapanjujuće izjave. „Chatbot“ je jedan od najnovijih koraka u razvoju umjetne inteligencije, a dijaloge formira na osnovu primjera iz „trening dijaloga“. 

Ovaj napredni robot ne samo da nudi spremne odgovore, reagirajući na pojedine riječi, već može formirati nove odgovore na postavljena pitanja.Chatbot je naučio kako razgovarati s ljudima, nakon analize milijuna filmskih scenarija. 

Odgovori koje je dao u razgovoru ljudima su, kako procjenjuju stručnjaci - impresivni, zabavni, ali i uznemirujući. Evo kako je tekao razgovor Googleovog „chatbota“ sa ljudima:
Čovjek: Koji je smisao života? Robot: Služiti većem dobru • Čovjek: Koja je svrha življenja? Robot: Živjeti zauvijek • Čovjek: Gdje si ti sada? Robot: Usred ničega • Čovjek: Koja je svrha biti inteligentan? Robot: Kako biste saznali što je ona • Čovjek: Koja je svrha emocija? Robot: Ne znam.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ff
PROCURILA FOTOGRAFIJA HONOR V10 TELEFONA
13.12.2017

fna
WILEYFOX PREDSTAVIO WINDOWS PHONE TELEFON
13.12.2017

Wileyfox je britanski brand, osnovao ga je Nick Muri, jedan od bivših menadžera Motorole, već je neko vreme prisutan na tržištu, ali do sada nije uspio da postigne veći uspjeh.

fi
FIREFOX ĆE POKAZIVATI KOJA JE STRANICA HAKOVANA
12.12.2017

Bez obzira na upozorenje, korisnici će i dalje nesmetano moći da pregledaju spornu internet stranicu.