Brinemo za okoliš
robot

ZAPANJUJUĆI ODGOVORI ROBOTA

27.07.2017
Googleov robot „chatbot“, u razgovoru sa ljudima, iznio je neke zapanjujuće izjave. „Chatbot“ je jedan od najnovijih koraka u razvoju umjetne inteligencije, a dijaloge formira na osnovu primjera iz „trening dijaloga“. 

Ovaj napredni robot ne samo da nudi spremne odgovore, reagirajući na pojedine riječi, već može formirati nove odgovore na postavljena pitanja.Chatbot je naučio kako razgovarati s ljudima, nakon analize milijuna filmskih scenarija. 

Odgovori koje je dao u razgovoru ljudima su, kako procjenjuju stručnjaci - impresivni, zabavni, ali i uznemirujući. Evo kako je tekao razgovor Googleovog „chatbota“ sa ljudima:
Čovjek: Koji je smisao života? Robot: Služiti većem dobru • Čovjek: Koja je svrha življenja? Robot: Živjeti zauvijek • Čovjek: Gdje si ti sada? Robot: Usred ničega • Čovjek: Koja je svrha biti inteligentan? Robot: Kako biste saznali što je ona • Čovjek: Koja je svrha emocija? Robot: Ne znam.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

start me
JEDNOGLASAN ZAKLJUČAK KONFERENCIJE “START ME UP”: PODUZETNI MLADI LJUDI SU NAJVEĆI POTENCIJAL
21.02.2018

Događaj kojeg su zajedno organizovali BURCH univerzitet i Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je doveo neka od najzvučnijih regionalnih i globalnih imena u svijetu osnivanja start-upa.

tel
Uskoro aplikacija koja prepoznaje ima li bakterija u hrani
21.02.2018

Nakon već pola sata, mikroskop koji se može dodati bilo kojoj kameri pametnog telefona, pokazuje bakterije na zaslonu.

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

SBF