robot

ZAPANJUJUĆI ODGOVORI ROBOTA

27.07.2017
Googleov robot „chatbot“, u razgovoru sa ljudima, iznio je neke zapanjujuće izjave. „Chatbot“ je jedan od najnovijih koraka u razvoju umjetne inteligencije, a dijaloge formira na osnovu primjera iz „trening dijaloga“. 

Ovaj napredni robot ne samo da nudi spremne odgovore, reagirajući na pojedine riječi, već može formirati nove odgovore na postavljena pitanja.Chatbot je naučio kako razgovarati s ljudima, nakon analize milijuna filmskih scenarija. 

Odgovori koje je dao u razgovoru ljudima su, kako procjenjuju stručnjaci - impresivni, zabavni, ali i uznemirujući. Evo kako je tekao razgovor Googleovog „chatbota“ sa ljudima:
Čovjek: Koji je smisao života? Robot: Služiti većem dobru • Čovjek: Koja je svrha življenja? Robot: Živjeti zauvijek • Čovjek: Gdje si ti sada? Robot: Usred ničega • Čovjek: Koja je svrha biti inteligentan? Robot: Kako biste saznali što je ona • Čovjek: Koja je svrha emocija? Robot: Ne znam.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mis
Novi roboti inspirirani šišmišim
08.08.2017

Znanstvenicima s Tehnološkog instituta u Kaliforniji su pri stvaranju nove vrste robota koji može letjeti bile inspiracija akrobatske sposobnosti šišmiša, prenose mediji.

goo
Google će hitnim porukama korisnike upozoravati na terorizam, katastrofe i nesreće
03.08.2017

Kako bi do toga moglo doći bit će potrebno aktivirati funkciju lokacije mjesta na kojem se osoba nalazi.

bolid
I cure znaju zaprljati ruke:Šta rade studenti strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru?
02.08.2017

Osvojili su 20. mjesto u konkurenciji 40-ak timova. Kažu da je to veliki uspjeh jer su očekivali da će samo proći tehnički pregled.Sami su napravili trkaći automobil i učestvovali na takmičenju Formula Student.