Lutrija BiH
robot

ZAPANJUJUĆI ODGOVORI ROBOTA

27.07.2017
Googleov robot „chatbot“, u razgovoru sa ljudima, iznio je neke zapanjujuće izjave. „Chatbot“ je jedan od najnovijih koraka u razvoju umjetne inteligencije, a dijaloge formira na osnovu primjera iz „trening dijaloga“. 

Ovaj napredni robot ne samo da nudi spremne odgovore, reagirajući na pojedine riječi, već može formirati nove odgovore na postavljena pitanja.Chatbot je naučio kako razgovarati s ljudima, nakon analize milijuna filmskih scenarija. 

Odgovori koje je dao u razgovoru ljudima su, kako procjenjuju stručnjaci - impresivni, zabavni, ali i uznemirujući. Evo kako je tekao razgovor Googleovog „chatbota“ sa ljudima:
Čovjek: Koji je smisao života? Robot: Služiti većem dobru • Čovjek: Koja je svrha življenja? Robot: Živjeti zauvijek • Čovjek: Gdje si ti sada? Robot: Usred ničega • Čovjek: Koja je svrha biti inteligentan? Robot: Kako biste saznali što je ona • Čovjek: Koja je svrha emocija? Robot: Ne znam.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

but
Otkriveni nepoznati stambeni objekti butmirske kulture
19.10.2017

Do sada potpuno nepoznati stambeni objekti butmirske kulture otkriveni su tokom istraživanja na lokalitetu Butmir kod Sarajeva.

kab
MICROSOFT I FACEBOOK POSTAVILI PODMORSKI KABEL
16.10.2017

Ispod svjetskih okeana trenutno leži više od 420 različitih komunikacijskih kablova, uključujući optičke kablove za internet.

cc
HAKERI ZARAZILI CCLEANER
16.10.2017

Jedan od najpoznatijih programa za čišćenje računala CCleaner postao je izvor glavobolja za milijune korisnika diljem svijeta.