sa

U Općini Stari Grad prezentacija audiovodiča 'Guide2Sarajevo'

27.07.2017
 SARAJEVO, 27. jula 2017

U Općini Stari Grad Sarajevo danas će biti prezentiran  audiovodič "Guide2Sarajevo". 

Riječ je o  najsveobuhvatnijoj mobilnoj aplikaciji/audiovodiču, namijenjenom građanima, turistima, te svim posjetiocima Starog Grada i Sarajeva.

To je  novi turistički proizvod i aplikacija, koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audiovodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Ova mapa omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva. Osim toga, prednost ove aplikacije je i ta što je njeno korištenje, nakon preuzimanja, moguće u offline modu.

Predstavljanje objekata koji su zastupljeni u aplikaciji prati trosatni audiozapis na engleskom jeziku, koje je za ovaj projekt snimio  britanski glumac David McAlister, saradnik National Geographica, Discoverya i BBC-a. Pripremljen je i tonski zapis na bosanskom jeziku, a trenutno ga snima bh. televizijski urednik i voditelj Ognjen Blagojević.

Aplikacija je namijenjena android uređajima, a u narednom periodu bit će prilagođena i IOS aparatima.

„Guide2Sarajevo“ je projekt kojeg su zajedno pripremili i realizovali Općina Stari Grad i Udruženje „Čuvari tradicije“.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tarčin
Tarčin Forest Resort & Spa : Otvorenje luksuznog hotelskog resorta do kraja 2017.
18.08.2017

Izgradnja luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom - u toku su radovi na hotelu vrijednom 18 miliona KM te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje resorta se očekuje do kraja 2017. godine.

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.