Brinemo za okoliš
sa

U Općini Stari Grad prezentacija audiovodiča 'Guide2Sarajevo'

27.07.2017
 SARAJEVO, 27. jula 2017

U Općini Stari Grad Sarajevo danas će biti prezentiran  audiovodič "Guide2Sarajevo". 

Riječ je o  najsveobuhvatnijoj mobilnoj aplikaciji/audiovodiču, namijenjenom građanima, turistima, te svim posjetiocima Starog Grada i Sarajeva.

To je  novi turistički proizvod i aplikacija, koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audiovodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Ova mapa omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva. Osim toga, prednost ove aplikacije je i ta što je njeno korištenje, nakon preuzimanja, moguće u offline modu.

Predstavljanje objekata koji su zastupljeni u aplikaciji prati trosatni audiozapis na engleskom jeziku, koje je za ovaj projekt snimio  britanski glumac David McAlister, saradnik National Geographica, Discoverya i BBC-a. Pripremljen je i tonski zapis na bosanskom jeziku, a trenutno ga snima bh. televizijski urednik i voditelj Ognjen Blagojević.

Aplikacija je namijenjena android uređajima, a u narednom periodu bit će prilagođena i IOS aparatima.

„Guide2Sarajevo“ je projekt kojeg su zajedno pripremili i realizovali Općina Stari Grad i Udruženje „Čuvari tradicije“.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

Gorenje