Apoteke Sarajevo
sa

U Općini Stari Grad prezentacija audiovodiča 'Guide2Sarajevo'

27.07.2017
 SARAJEVO, 27. jula 2017

U Općini Stari Grad Sarajevo danas će biti prezentiran  audiovodič "Guide2Sarajevo". 

Riječ je o  najsveobuhvatnijoj mobilnoj aplikaciji/audiovodiču, namijenjenom građanima, turistima, te svim posjetiocima Starog Grada i Sarajeva.

To je  novi turistički proizvod i aplikacija, koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audiovodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Ova mapa omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva. Osim toga, prednost ove aplikacije je i ta što je njeno korištenje, nakon preuzimanja, moguće u offline modu.

Predstavljanje objekata koji su zastupljeni u aplikaciji prati trosatni audiozapis na engleskom jeziku, koje je za ovaj projekt snimio  britanski glumac David McAlister, saradnik National Geographica, Discoverya i BBC-a. Pripremljen je i tonski zapis na bosanskom jeziku, a trenutno ga snima bh. televizijski urednik i voditelj Ognjen Blagojević.

Aplikacija je namijenjena android uređajima, a u narednom periodu bit će prilagođena i IOS aparatima.

„Guide2Sarajevo“ je projekt kojeg su zajedno pripremili i realizovali Općina Stari Grad i Udruženje „Čuvari tradicije“.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.

un
Delić: Turistički klaster Una dobija nove članove
15.01.2018

Osim navedenog u ovoj godini WWF će podržati klaster nizom radionica i treninga u svrhu poboljšanja gastro ponude i poboljšanja načina prezentiranja te ponude.