Lutrija BiH
sa

U Općini Stari Grad prezentacija audiovodiča 'Guide2Sarajevo'

27.07.2017
 SARAJEVO, 27. jula 2017

U Općini Stari Grad Sarajevo danas će biti prezentiran  audiovodič "Guide2Sarajevo". 

Riječ je o  najsveobuhvatnijoj mobilnoj aplikaciji/audiovodiču, namijenjenom građanima, turistima, te svim posjetiocima Starog Grada i Sarajeva.

To je  novi turistički proizvod i aplikacija, koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audiovodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Ova mapa omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva. Osim toga, prednost ove aplikacije je i ta što je njeno korištenje, nakon preuzimanja, moguće u offline modu.

Predstavljanje objekata koji su zastupljeni u aplikaciji prati trosatni audiozapis na engleskom jeziku, koje je za ovaj projekt snimio  britanski glumac David McAlister, saradnik National Geographica, Discoverya i BBC-a. Pripremljen je i tonski zapis na bosanskom jeziku, a trenutno ga snima bh. televizijski urednik i voditelj Ognjen Blagojević.

Aplikacija je namijenjena android uređajima, a u narednom periodu bit će prilagođena i IOS aparatima.

„Guide2Sarajevo“ je projekt kojeg su zajedno pripremili i realizovali Općina Stari Grad i Udruženje „Čuvari tradicije“.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.