Apoteke Sarajevo
fitnes

Besplatni fitness treninzi u Domu kulture Vratnik

25.07.2017
Zahvaljujući projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" u Domu kulture Vratnik se već dva mjeseca održavaju besplatni fitness teninzi. Općina Stari Grad je, na osnovu ovog projekta kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP u BiH, već dobila izuzetnu finansijsku i tehničku podršku za izgradnju dječijih igrališta i saobraćajnica, opremanje prostorija mjesnih zajednica računarskom opremom, uspostavu informatičkog kabineta, a Vratnik je dobio fitness dvoranu, opremu i trenere. Važno je istaći da su svi navedeni projekti bili prijedlozi građana koji žive u ovim mjesnim zajednicama i koji su putem Savjeta mjesnih zajednica izrađivali projekte i aplicirali za sredstva.

Za realizaciju ovog projekta zaduženo je  Udruženje "Naš koncept" iz kojeg poručuju da na profesionalan i ljubazan način žele potaknuti i unaprijediti fitness status svih trenutnih, ali i budućih polaznika. Fitness trenerica Alma Mizdrak nam je kazala da se treninzi održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19,00 sati i da su svi dobro došli: "Zahvaljujući Općini Stari Grad i stranim partnerima smo dobili svu potrebnu opremu, stepere, strunjače, šipke sa svim težinama, i tako bez problema ovdje organizujemo aerobik, kružni i funkcionalni trening,"kazala je trenerica.
Mizdrak je dodala da je interesovanje ogromno, i da su sredinom maja kada je počeo ovaj projekat imali skoro po 50 žena na treninzima, ali je zbog godišnjih odmora trenutno taj broj manji. 

Lejla i Samina iz starogradskih mjesnih zajednica  Sumbuluša i Vratnik su nedavno počele dolaziti i jako su zadovoljne treninzima.“Ovdje se, pored fitnessa možemo i družiti sa ostalim polaznicama, što nije bio slučaj u teretanama koje smo prije posjećivale,“kazale su. Za trenericu imaju samo riječi hvale, jer se trudi svakome posvetiti i dati najbolje moguće savjete. Polaznice fitnessa na Vratniku i trenerica Mizdrak pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i dođu u navedenim terminima u Dom kulture Vratnik.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vr
Dežure domova zdravlja u Kantonu Sarajevo
29.12.2017

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, po već ustaljenom rasporedu, organizovat će dežure za vrijeme novogodišnjih praznika.

zaga
Zagađenje zraka ostavlja dugoročne posljedice naročito na hronične bolesnike
26.12.2017

Upozoravaju da su zbog aerozagađenja unutrašnjeg i vanjskog okoliša najugroženija djeca do pet godina starosti, osobe starije od 60 godina, hronični plućni i srčani bolesnici.

jem
Milion ljudi u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolere
21.12.2017

Broj osoba u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolera popeo se na milion, prenosi Reuters.