Lutrija BiH
fitnes

Besplatni fitness treninzi u Domu kulture Vratnik

25.07.2017
Zahvaljujući projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" u Domu kulture Vratnik se već dva mjeseca održavaju besplatni fitness teninzi. Općina Stari Grad je, na osnovu ovog projekta kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP u BiH, već dobila izuzetnu finansijsku i tehničku podršku za izgradnju dječijih igrališta i saobraćajnica, opremanje prostorija mjesnih zajednica računarskom opremom, uspostavu informatičkog kabineta, a Vratnik je dobio fitness dvoranu, opremu i trenere. Važno je istaći da su svi navedeni projekti bili prijedlozi građana koji žive u ovim mjesnim zajednicama i koji su putem Savjeta mjesnih zajednica izrađivali projekte i aplicirali za sredstva.

Za realizaciju ovog projekta zaduženo je  Udruženje "Naš koncept" iz kojeg poručuju da na profesionalan i ljubazan način žele potaknuti i unaprijediti fitness status svih trenutnih, ali i budućih polaznika. Fitness trenerica Alma Mizdrak nam je kazala da se treninzi održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19,00 sati i da su svi dobro došli: "Zahvaljujući Općini Stari Grad i stranim partnerima smo dobili svu potrebnu opremu, stepere, strunjače, šipke sa svim težinama, i tako bez problema ovdje organizujemo aerobik, kružni i funkcionalni trening,"kazala je trenerica.
Mizdrak je dodala da je interesovanje ogromno, i da su sredinom maja kada je počeo ovaj projekat imali skoro po 50 žena na treninzima, ali je zbog godišnjih odmora trenutno taj broj manji. 

Lejla i Samina iz starogradskih mjesnih zajednica  Sumbuluša i Vratnik su nedavno počele dolaziti i jako su zadovoljne treninzima.“Ovdje se, pored fitnessa možemo i družiti sa ostalim polaznicama, što nije bio slučaj u teretanama koje smo prije posjećivale,“kazale su. Za trenericu imaju samo riječi hvale, jer se trudi svakome posvetiti i dati najbolje moguće savjete. Polaznice fitnessa na Vratniku i trenerica Mizdrak pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i dođu u navedenim terminima u Dom kulture Vratnik.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

oste
Institut - Zdravlje kostiju nek vam bude prioritet
20.10.2017

Apel zdravstvenim radnicima i rukovodiocima je da daju prioritet osteoporozi i prevenciji prijeloma.

va
INZ - Vakcinacija najbolja i najsigurnija mjera zaštite protiv gripe
17.10.2017

Svjetska zdravstvena organizacija prati promjene antigenske građe virusa te, po tim saznanjima, daje preporuke za sastav vakcine za svaku nadolazeću sezonu.

rak
BiH jedina u Evropi nema razvijen program za rano otkrivanje karcinoma dojke i grlića materice
13.10.2017

U cilju obilježavanja oktobra, mjeseca podizanja svijesti o raku dojke, udruženja pacijenata oboljelih od malignih bolesti na području BiH sastala su se na Svečanoj Akademiji "Renesansa za sve oknološke pacijente" koja je održana sinoć u Sarajevu.