Apoteke Sarajevo
dani

Danas otvaranje manifestacije Šesti Studentski dani kulture i sporta

17.07.2017
Svečano otvaranje manifestacije Šesti Studentski dani kulture i sporta planirano je za danas sa početkom u 17:00 sati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u  Halilovićima (Općina Novi Grad Sarajevo) .  Manifestaciju organizira Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“ u partnerstvu sa Studentskim centrom Sarajevo i Univerzitetom u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“. 

Ceremoniju će svečano otvoriti ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Adil Osmanović uz obraćanja drugih relevantnih ličnosti iz akademskog, kulturnog i sportskog života.

Ove godine se očekuje učešće preko 500 mladih sa šireg područja Balkana a takmičit će se u sportovima: mali nogomet (ekipno 5+1); basket 3 na 3; odbojka na pijesku (mješovita muško-ženska ekipa), tenis, stolni tenis i šah. „Cilj projekta je sportsko-rekreativno zdravlje mladih koji se inače profesionalno ne bave sportom, unapređenje sportskih aktivnosti, međusobno druženje i stvaranje trajnih prijateljstva i premošćavanje barijera koje su nam postavljenje“, kazala je Matea Oroz, zamjenik direktora Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“. 

Za kulturni dio programa pobrinuti će se KUD Visoko iz Visokog i KUD Budućnost, Glamoč  adekvatnim programom, te studenti Nezavisnog univerziteta Banja Luka sa predstavom 'Posjeta profesoru'.
Manifestaciaj će biti otvorena do 20.jula. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.