Brinemo za okoliš
djapo

Ministrica Đapo razgovarala s predstavnicima Udruženja za turizam

12.07.2017

SARAJEVO, 12. jula 2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je primila predstavnike Udruženja za turizam pri Privrednoj komori FBiH, koje okuplja najznačajnije turističke djelatnike u Federaciji BiH.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Đapo održava s predstavnicima realnog sektora iz oblasti turizma, kako bi ih upoznala s radom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, aktivnostima i budućim planovima, toku turističke sezone, ali i o problemima i poteškoćama s kojima se susreću privrednici na terenu.

Ministrica je informirala goste o fazi u kojoj se nalaze predložena zakonska rješenja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, novitetima koje predviđaju, budućim projektima i saslušala probleme i prijedloge za rješenja kako bi zajedno s turističkim djelatnicima ova sektor bio unaprijeđen i uređen i tako ostvario veće prihode.       

Đapo namjerava nastaviti s periodičnim održavanjem sastanaka s privrednicima, prije i nakon turističke sezone, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF