Raiffeisen
djapo

Ministrica Đapo razgovarala s predstavnicima Udruženja za turizam

12.07.2017

SARAJEVO, 12. jula 2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je primila predstavnike Udruženja za turizam pri Privrednoj komori FBiH, koje okuplja najznačajnije turističke djelatnike u Federaciji BiH.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Đapo održava s predstavnicima realnog sektora iz oblasti turizma, kako bi ih upoznala s radom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, aktivnostima i budućim planovima, toku turističke sezone, ali i o problemima i poteškoćama s kojima se susreću privrednici na terenu.

Ministrica je informirala goste o fazi u kojoj se nalaze predložena zakonska rješenja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, novitetima koje predviđaju, budućim projektima i saslušala probleme i prijedloge za rješenja kako bi zajedno s turističkim djelatnicima ova sektor bio unaprijeđen i uređen i tako ostvario veće prihode.       

Đapo namjerava nastaviti s periodičnim održavanjem sastanaka s privrednicima, prije i nakon turističke sezone, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bl
Jelena Rozga i Jole na 'Blidinje Zima Festu'
12.12.2017

Veliki zimski festival "Blidinje Zima Fest", uz spektakularni doček nove 2018. godine, bit će po prvi put upriličen na samom skijalištu u Parku prirode Blidinje.

bo
BiH i Kina jačaju odnose u oblasti sigurnosti i turističke saradnje
11.12.2017

Ambasadorica Bo zahvalila je danas tokom sastanka ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću za izniman doprinos na uspostavi bezviznog režima, koji je izazvao veliku pažnju u kineskim medijima.

tur
BiH - Za deset mjeseci više od 1,1 milion turista
11.12.2017

U periodu januar – oktobar 2017. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.149.721 posjetu, što je više za 14 posto i 2.374.918 noćenja, što je više za 12,8 posto u odnosu na isti period 2016. godine.