Lutrija BiH
djapo

Ministrica Đapo razgovarala s predstavnicima Udruženja za turizam

12.07.2017

SARAJEVO, 12. jula 2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je primila predstavnike Udruženja za turizam pri Privrednoj komori FBiH, koje okuplja najznačajnije turističke djelatnike u Federaciji BiH.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Đapo održava s predstavnicima realnog sektora iz oblasti turizma, kako bi ih upoznala s radom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, aktivnostima i budućim planovima, toku turističke sezone, ali i o problemima i poteškoćama s kojima se susreću privrednici na terenu.

Ministrica je informirala goste o fazi u kojoj se nalaze predložena zakonska rješenja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, novitetima koje predviđaju, budućim projektima i saslušala probleme i prijedloge za rješenja kako bi zajedno s turističkim djelatnicima ova sektor bio unaprijeđen i uređen i tako ostvario veće prihode.       

Đapo namjerava nastaviti s periodičnim održavanjem sastanaka s privrednicima, prije i nakon turističke sezone, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.