djapo

Ministrica Đapo razgovarala s predstavnicima Udruženja za turizam

12.07.2017

SARAJEVO, 12. jula 2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je primila predstavnike Udruženja za turizam pri Privrednoj komori FBiH, koje okuplja najznačajnije turističke djelatnike u Federaciji BiH.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Đapo održava s predstavnicima realnog sektora iz oblasti turizma, kako bi ih upoznala s radom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, aktivnostima i budućim planovima, toku turističke sezone, ali i o problemima i poteškoćama s kojima se susreću privrednici na terenu.

Ministrica je informirala goste o fazi u kojoj se nalaze predložena zakonska rješenja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, novitetima koje predviđaju, budućim projektima i saslušala probleme i prijedloge za rješenja kako bi zajedno s turističkim djelatnicima ova sektor bio unaprijeđen i uređen i tako ostvario veće prihode.       

Đapo namjerava nastaviti s periodičnim održavanjem sastanaka s privrednicima, prije i nakon turističke sezone, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.