fest

Festival ulične umjetnosti u turističkoj ponudi Sarajeva

12.07.2017
SARAJEVO, 12. jula 2017

Izvršna producentica Festivala ulične umjetnosti (FUU) Dalila Ćeremida smatra da kad se sumiraju dešavanja tokom te manifestacije, održane u Sarajevu od petka do nedjelje, može se ponosno i sa zadovoljstvom reći da je Festival koji se odvijao pod motom „Tvoj grad, tvoja umjetnost" pokazao Sarajevo kakvo treba da bude.

- Tri dana umjetnosti na ulicama, oduševljenje građana, pozitivne povratne informacije, osmijesi i zadovoljstvo na licima slučajnih prolaznika i onih koji su došli sa namjerom. To je cilj ovog festivala - izvesti umjetnost na ulice i učiniti je dostupnom svima. Pružiti svim građanima mogućnost da uživaju u muzici, plesu, teatru, izložbama i svim onim dešavanjima koja grad čine gradom. Oživjeti i oplemeniti zaboravljena i zapostavljena područja grada i učiniti ulice i grad sadržajnijim, ljepšim i šarenijim - kazala je Ćeremida Feni.

Ona ističe da je potrebno pružiti mogućnost da umjetnici stvaraju i dijele umjetnost sa drugima, te da je treći po redu festival i potvrda da Festival ulične umjetnosti ima budućnost.

Ćeremida posebno ističe da će Festival ulične umjetnosti - FUU od naredne godine biti uvršten u turističku ponudu grada Sarajeva, što je za tim Festivala ujedno i potvrda da se entuzijazam i trud isplatio.

Festival ulične umjetnosti odvijao se na raznim gradskim lokacijama od 7.do 9 jula. Jedna od ideja FUU je da Sarajevo dobije umjetničku četvrt a to bi, prema mišljenju organizatora, mogla da bude Radićeva ulica.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tarčin
Tarčin Forest Resort & Spa : Otvorenje luksuznog hotelskog resorta do kraja 2017.
18.08.2017

Izgradnja luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom - u toku su radovi na hotelu vrijednom 18 miliona KM te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje resorta se očekuje do kraja 2017. godine.

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.