Brinemo za okoliš
fest

Festival ulične umjetnosti u turističkoj ponudi Sarajeva

12.07.2017
SARAJEVO, 12. jula 2017

Izvršna producentica Festivala ulične umjetnosti (FUU) Dalila Ćeremida smatra da kad se sumiraju dešavanja tokom te manifestacije, održane u Sarajevu od petka do nedjelje, može se ponosno i sa zadovoljstvom reći da je Festival koji se odvijao pod motom „Tvoj grad, tvoja umjetnost" pokazao Sarajevo kakvo treba da bude.

- Tri dana umjetnosti na ulicama, oduševljenje građana, pozitivne povratne informacije, osmijesi i zadovoljstvo na licima slučajnih prolaznika i onih koji su došli sa namjerom. To je cilj ovog festivala - izvesti umjetnost na ulice i učiniti je dostupnom svima. Pružiti svim građanima mogućnost da uživaju u muzici, plesu, teatru, izložbama i svim onim dešavanjima koja grad čine gradom. Oživjeti i oplemeniti zaboravljena i zapostavljena područja grada i učiniti ulice i grad sadržajnijim, ljepšim i šarenijim - kazala je Ćeremida Feni.

Ona ističe da je potrebno pružiti mogućnost da umjetnici stvaraju i dijele umjetnost sa drugima, te da je treći po redu festival i potvrda da Festival ulične umjetnosti ima budućnost.

Ćeremida posebno ističe da će Festival ulične umjetnosti - FUU od naredne godine biti uvršten u turističku ponudu grada Sarajeva, što je za tim Festivala ujedno i potvrda da se entuzijazam i trud isplatio.

Festival ulične umjetnosti odvijao se na raznim gradskim lokacijama od 7.do 9 jula. Jedna od ideja FUU je da Sarajevo dobije umjetničku četvrt a to bi, prema mišljenju organizatora, mogla da bude Radićeva ulica.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

Gorenje