Apoteke Sarajevo
fest

Festival ulične umjetnosti u turističkoj ponudi Sarajeva

12.07.2017
SARAJEVO, 12. jula 2017

Izvršna producentica Festivala ulične umjetnosti (FUU) Dalila Ćeremida smatra da kad se sumiraju dešavanja tokom te manifestacije, održane u Sarajevu od petka do nedjelje, može se ponosno i sa zadovoljstvom reći da je Festival koji se odvijao pod motom „Tvoj grad, tvoja umjetnost" pokazao Sarajevo kakvo treba da bude.

- Tri dana umjetnosti na ulicama, oduševljenje građana, pozitivne povratne informacije, osmijesi i zadovoljstvo na licima slučajnih prolaznika i onih koji su došli sa namjerom. To je cilj ovog festivala - izvesti umjetnost na ulice i učiniti je dostupnom svima. Pružiti svim građanima mogućnost da uživaju u muzici, plesu, teatru, izložbama i svim onim dešavanjima koja grad čine gradom. Oživjeti i oplemeniti zaboravljena i zapostavljena područja grada i učiniti ulice i grad sadržajnijim, ljepšim i šarenijim - kazala je Ćeremida Feni.

Ona ističe da je potrebno pružiti mogućnost da umjetnici stvaraju i dijele umjetnost sa drugima, te da je treći po redu festival i potvrda da Festival ulične umjetnosti ima budućnost.

Ćeremida posebno ističe da će Festival ulične umjetnosti - FUU od naredne godine biti uvršten u turističku ponudu grada Sarajeva, što je za tim Festivala ujedno i potvrda da se entuzijazam i trud isplatio.

Festival ulične umjetnosti odvijao se na raznim gradskim lokacijama od 7.do 9 jula. Jedna od ideja FUU je da Sarajevo dobije umjetničku četvrt a to bi, prema mišljenju organizatora, mogla da bude Radićeva ulica.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.

un
Delić: Turistički klaster Una dobija nove članove
15.01.2018

Osim navedenog u ovoj godini WWF će podržati klaster nizom radionica i treninga u svrhu poboljšanja gastro ponude i poboljšanja načina prezentiranja te ponude.