Lutrija BiH
fest

Festival ulične umjetnosti u turističkoj ponudi Sarajeva

12.07.2017
SARAJEVO, 12. jula 2017

Izvršna producentica Festivala ulične umjetnosti (FUU) Dalila Ćeremida smatra da kad se sumiraju dešavanja tokom te manifestacije, održane u Sarajevu od petka do nedjelje, može se ponosno i sa zadovoljstvom reći da je Festival koji se odvijao pod motom „Tvoj grad, tvoja umjetnost" pokazao Sarajevo kakvo treba da bude.

- Tri dana umjetnosti na ulicama, oduševljenje građana, pozitivne povratne informacije, osmijesi i zadovoljstvo na licima slučajnih prolaznika i onih koji su došli sa namjerom. To je cilj ovog festivala - izvesti umjetnost na ulice i učiniti je dostupnom svima. Pružiti svim građanima mogućnost da uživaju u muzici, plesu, teatru, izložbama i svim onim dešavanjima koja grad čine gradom. Oživjeti i oplemeniti zaboravljena i zapostavljena područja grada i učiniti ulice i grad sadržajnijim, ljepšim i šarenijim - kazala je Ćeremida Feni.

Ona ističe da je potrebno pružiti mogućnost da umjetnici stvaraju i dijele umjetnost sa drugima, te da je treći po redu festival i potvrda da Festival ulične umjetnosti ima budućnost.

Ćeremida posebno ističe da će Festival ulične umjetnosti - FUU od naredne godine biti uvršten u turističku ponudu grada Sarajeva, što je za tim Festivala ujedno i potvrda da se entuzijazam i trud isplatio.

Festival ulične umjetnosti odvijao se na raznim gradskim lokacijama od 7.do 9 jula. Jedna od ideja FUU je da Sarajevo dobije umjetničku četvrt a to bi, prema mišljenju organizatora, mogla da bude Radićeva ulica.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Turizam je digitalna industrija i taj put se ne može zaobići
20.10.2017

Za korištenje digitalnih tehnologija u turizmu, rekao je, da ih turisti, uglavnom, znaju koristiti.

tur
'Sarajevski festival turizma' zvanično otvoren za posjetitelje
19.10.2017

Manifestacija se održava u Centru Skenderija i trajat će do 21. oktobra , a okupila je 75 izlagača iz šest država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Turske, Indonezije i Indije, koja je zemlja partner.

fna
Gala večer u Vijećnici pružila praznik za oči ljubiteljima Sarajeva
19.10.2017

U okviru sajamske manifestacije "Sarajevski festival turizma“ sinoć je u Vijećnici upriličena gala večer, na kojoj je brojne domaće i strane zvanice pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.